ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Κίπινγκ Ζανγκ

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση»

  17.09.2012 13:10       1111

Τον δικό του απολογισμό από το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων έκανε με τη σειρά του και ο Κίπινγκ Ζανγκ, υπεύθυνος του αθλήματος της Συγχρονισμένης κολύμβησης σε παγκόσμιο επίπεδο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FINA.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι στη FINA από τη διοργάνωση των αγώνων, την παρουσία των ομάδων που συμμετείχαν αλλά και από την ανταπόκριση των θεατών που με την παρουσία τους έδειξαν ότι το άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης είναι πολύ δημοφιλές εδώ. Ελπίζουμε στη διοργάνωση κι άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων στην Ελλάδα, όχι μόνο στο άθλημα της συγχρονισμένης, αλλά και σε αυτά της κολύμβησης και του πόλο», δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο επίπεδο των αγώνων αλλά και στις εμφανίσεις των ομάδων της Ρωσίας και της Ελλάδας:

«Ήταν ένα πρωτάθλημα Νεανίδων αρκετά καλό σε γενικές γραμμές, όσον αφορά τις επιδόσεις των αθλητριών. Αναφορικά με τη Ρωσία, πιστεύω ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλέον φαινόμενο. Η παρουσία της ελληνικής ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν πολύ καλή, όχι μόνο στα ομαδικά αγωνίσματα αλλά και στο Σόλο και Ντουέτο, ίσως επειδή είχε το πλεονέκτημα του κόσμου που υποστήριζε ένθερμα την προσπάθειά των αθλητριών».

Στη φωτογραφία ο Κίπινγκ Ζανγκ με την Βιργινία Γιάσοντεκ (Ελβετία), Γραμματέα της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης κολύμβησης της Fina.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος