ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Πάνος Παναγιωτόπουλος

"Είμαστε υπερήφανοι για όσα κάνατε και γι αυτά που θα κάνετε"

  28.08.2013 15:30       961

Ο Υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, υποδέχτηκαν την ομάδα που κατεκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο του Βόλου

Σε ένα ζεστό κλίμα, η πολιτική ηγεσία, αποτελούμενη από τον Υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, υποδέχτηκαν τα κορίτσια που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο Νέων Γυναικών στην πόλη του Βόλου, καθώς και τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση και τον άμεσο συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο.

Οι δύο Υπουργοί, αφού μίλησαν τόσο στα κορίτσια (ήταν μόλις 8 στην εκδήλωση, καθώς οι υπόλοιπες απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων), όσο και στον προπονητή, μοίρασαν βιβλία στις παίκτριες.

Το κυριότερο που ειπώθηκε είναι ότι με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, θα δοθούν χρήματα στις Ομοσπονδίες, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σωστό τρόπο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθύνεται στις νεαρές αθλήτριες

Ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, πήρε αρχικά το λόγο και απευθύνθηκε στις νεαρές αθλήτριες, τις οποίες ευχαρίστησε για τις προσπάθειες που κατέβαλαν: «Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Γι αυτό εκτιμούμε ο,τι χτίζεται στην κοινωνία με κόπο, αυτοθυσία και πολλές στερήσεις. Ξέρουμε πως τόσο εσείς, όσο και οι οικογένειές σας έχετε βαδίσει ένα δύσκολο δρόμο. Έχετε αφαιρέσει πολύτιμο προσωπικό χρόνο και θέλουμε να σας συγχαρούμε γι αυτά που έχετε προσφέρει. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε να χάνετε πράγματα απ’ τη ζωή και να είστε αφοσιωμένες σε ένα σκοπό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και όλους όσους έχουν δουλέψει μαζί σας. Θέλω να μεταφέρετε κι από μένα, αλλά και από τον Υφυπουργό και τη Γενική Γραμματέα τις ευχαριστείες στους γονείς σας, που έχουν βάλει πλάτη τόσο καιρό και ακόμα βάζουν. Να τους πείτε ότι εμείς, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τους ευχαριστούμε γι αυτά που έχουν κάνει.

Σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι, σας εκτιμούμε, σας καμαρώνουμε και σας αγαπάμε σαν παιδιά μας και είμαστε στη διάθεσή σας. Έχουμε επίγνωση ότι είμαστε σε δύσκολους καιρούς. Ξέρω ότι τον περασμένο χειμώνα υπήρξαν αρκετά κολυμβητήρια που δεν μπορούσαν να θερμάνουν τα νερά, τόσο στο Λεκανοπέδιο, όσο και στην Επαρχία. Ευχόμαστε να συνεχίσετε έτσι κι εμείς, μέσα από αυτές τις δύσκολες περιστάσεις στις οποίες βρισκόμαστε, ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτά που κάνετε και, κυρίως, γι αυτά που θα κάνετε στο μέλλον. Συνδυάστε τις σπουδές με τον αθλητισμό, μην αφήνετε τίποτα πίσω. Όπου κι αν βρεθείτε, μην ξεχνάτε τη μεγάλη τιμή που κάνατε για τον εαυτό σας με τις δικές σας προσπάθειες, να φοράτε τα ελληνικά χρώματα και να ακούτε τον Εθνικό Ύμνο».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, στάθηκε κυρίως στο ότι πολλοί νέοι αθλητές αναχωρούν με υποτροφίες για το εξωτερικό: «Είναι υποχρέωση, τόσο της Πολιτείας, όσο και δική μας, να σταθούμε δίπλα σας κι ελπίζουμε στο μέλλον να μην ακούσουμε ξανά ότι φεύγουν Ελληνόπουλα γιατί υπάρχουν υποτροφίες από άλλα κράτη. Είναι υποχρέωσή μας να υπάρχουν κι εδώ υποτροφίες και να καταφέρουμε να σας κρατήσουμε στην Ελλάδα με τα ίδια προνόμια, τις ίδιες προσφορές και την ίδια στήριξη τόσο στις σπουδές σας, όσο και στην αθλητική δραστηριότητα.

Ως πολιτική ηγεσία θέλω να σας υποσχεθώ, και αυτή είναι και η εντολή του Πρωθυπουργού, ότι θα είμαστε κοντά σας και θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να αποτρέψουμε το φαινόμενο να φεύγουν νέοι αθλητές για το εξωτερικό και να καρπώνονται άλλες χώρες τις επιτυχίες τους.

Ο Γιώργος Μορφέσης βραβεύεται από τον Υπουργό Πολιτισμού

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, τόνισε κι αυτός με τη σειρά του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, τόσο η χώρα, όσο και ο χώρος του αθλητισμού: «Βλέπουμε τι γίνεται σε άλλες χώρες και μας πιάνει παράπονο. Καταλαβαίνω ότι είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο από την Μεταπολίτευση και μετά. Από τη μεριά μας κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό και, συγκεκριμένα, το άθλημά μας. Αυτό κάνουμε πολλά χρόνια και, παρά τα προβλήματα, τα καταφέρνουμε.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι αυτό με τα κλειστά κολυμβητήρια, καθώς πολλές φορές δεν έχουμε να κάνουμε προπόνηση. Από εκεί και πέρα, είναι μεγάλο θέμα που φεύγουν τα παιδιά μας για το εξωτερικό. Βέβαια, έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε σε δυσκολίες και καταλαβαίνουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολη περίοδο, οπότε πορευόμαστε με αυτό τον τρόπο» ήταν τα λόγια του κ. Μορφέση, για να απαντήσει άμεσα ο Υφυπουργός Αθλητισμού: «Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε. Το θέμα με τα πολλά κλειστά κολυμβητήρια σε όλη την Ελλάδα λόγω λειτουργικών εξόδων είναι πολύ σοβαρό. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει τρόπους ενεργειακής αναβάθμισης των κολυμβητηρίων. Υπάρχουν προγράμματα κι εμείς μπορούμε να τα στηρίξουμε και να βοηθήσουμε. Εμείς ήδη κάναμε μια νομοθετική ρύθμιση στο νόμο περί αυθαιρέτων, καθώς πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν αυθαίρετες. Έχουν γίνει νομιμοποιήσεις αυτών των αυθαιρέτων κτιρίων και σιγά σιγά θα προχωρήσουμε και στα επόμενα βήματα, δηλαδή στις συντηρήσεις και τις αναβαθμίσεις αυτών των κτιρίων.

Με εντολή του Πρωθυπουργού θα δοθούν επιπλέον χρήματα στις Ομοσπονδίες. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι αυτά τα χρήματα θα διαχειριστούν με σεβασμό, ώστε και το τελευταίο ευρώ να φτάνει στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Και γι αυτό πρέπει να δείτε και να περιορίσετε όσο μπορείτε τα λειτουργικά έξοδα των Ομοσπονδιών».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος