ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δήμητρης Διαθεσόπουλος

«Είμαστε ζωντανοί»

  29.01.2014 13:44       751

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν εντυπωσιακή, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο για τα αγωνίσματα του Υγρού Στίβου. Οι διακρίσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, για μία ακόμα φορά έδειξαν το αστείρευτο ταλέντο που υπάρχει σ’ ένα χώρο δύσκολο, αλλά και με τεράστια δυναμική.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, περήφανη για όλες αυτές τις επιτυχίες που τις χάρισαν τα παιδιά της, θα βραβεύσει τους κορυφαίους, σε μια εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott (19:00). Συνολικά θα πάρουν το τιμητικό βραβείο με την ονομασία «ΚΟΕ award» πενήντα (50) αθλητές, εβδομήντα οχτώ (78) αθλήτριες και σαράντα πέντε (45) προπονητές, όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που χαρίζει στον Ελληνικό αθλητισμό μετάλλια, δόξα, υστεροφημία.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε στην εκδήλωση, δίνοντας το έναυσμα της συνέχισης της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται, ώστε η Ομοσπονδία να μένει αλώβητη, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο: «Μετά τις αλλεπάλληλες επιτυχίες των αθλητών μας και με δεδομένο ότι κάποιους τους συμφέρει να υποβαθμίζεται η άνοδος της ΚΟΕ, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους πρωταγωνιστές του  χώρου μας. Είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που δείχνουν ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο χώρος του Υγρού Στίβου με την αμέριστη στήριξη και βοήθεια της Ομοσπονδίας, συνεχώς ανανεώνεται και δείχνει το εύρος και τα τεράστια αποθέματα δύναμης και ταλέντου που διαθέτει. Αποτελούμε το 30% του Ελληνικού Αθλητισμού και νιώθουμε ότι φέρνουμε σε πέρας,  με τις καλύτερες προοπτικές και αξιώσεις, τη δύσκολη αποστολή που μας έχει ανατεθεί. Αυτό δείχνουν όλες  οι διακρίσεις των αθλητών μας και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες. Θα βραβευθούν πάνω από 170 άτομα και μιλάμε μόνο για επιτυχίες σε επίπεδο Παγκοσμίων, Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και Μεσογειακών Αγώνων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να τιμήσουμε πολλούς παραπάνω ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τα κολυμβητήρια να μη λειτουργούν όπως θα έπρεπε και πολλούς προπονητές να ψάχνουν πισίνες, ώστε να διεξάγεται κανονικά η προπόνηση τους τόσο στην Αττική όσο και στην περιφέρεια. Η ΚΟΕ διαθέτει υποδομή, έχει ικανό στελεχιακό δυναμικό και  την εμπειρία να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο κάθε δύσκολή κατάσταση. Σε όσους μας πολεμούν και θέλουν να μας σκοτώσουν, θα τους πούμε απλώς ότι είμαστε ζωντανοί και μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε όλα».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος