ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ημερίδα από την ΚΟΕ και την εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά»

  22.01.2014 13:16       1416

Σπουδαία εκδήλωση, με θέμα τα αναβολικά στον Αθλητισμό, συνδιοργανώνουν η ΚΟΕ με την εταιρεία «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» (Α.ΧΩ.Α), με την υποστήριξη της ΕΠΟ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου (10.30) στο ξενοδοχείο ATHENS MARRIOT. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία FARANTOURIS Financial Advisors.

Έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος και θα τιμήσει τον Κορυφαίο Έλληνα Αθλητή για το 2013 (και τα δύο προηγούμενα χρόνια, 2011, 2012) Σπύρο Γιαννιώτη.

Όπως διαπιστώνεται και από το σχετικό Δελτίο Τύπου της εταιρείας Α.ΧΩ.Α, στο πάνελ των ομιλητών – εισηγητών της Ημερίδας, θα παραβρίσκονται κορυφαία ονόματα του επιστημονικού κόσμου της χώρας.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά»

              

¨Ημερίδα¨, με θέμα ¨Συστράτευση με τη Νεολαίας μας κατά της μάστιγας των αναβολικών¨, συνδιοργανώνουν η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ (Α.ΧΩ.Α.) και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε), με την υποστήριξη της Ε.Π.Ο.

Η ¨Ημερίδα¨ θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου ¨Ledra Marriot¨ (Λεωφ. Συγγρού 113-115) το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10:30. Η εκδήλωση αυτή θα είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου αφού – μετά το καλωσόρισμα των καλεσμένων από τους προέδρους της Κ.Ο.Ε Δημήτρη Διαθεσόπουλο και της Ε.Π.Ο Γιώργο Σαρρή – θα μιλήσουν:

  • ο κ. Ιερώνυμος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος,
  • ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,
  • ο  κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, ο οποίος και θα κάνει την κεντρική ομιλία,
  • ο κ. Μιχάλης Σταθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης, ο οποίος και θα έχει το συντονισμό του πάνελ των εισηγητών, που θα συγκροτήσουν οι εξής επιστήμονες:
  • ο κ. Δημήτρης Γάκης, Διευθυντής – Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων του ¨Ιπποκράτειου¨ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,
  • ο κ. Τάκης Βίγλας, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων, Δ/ντης του Ε.Σ.Υ στο Οδοντιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων ¨Αγλαΐα Κυριακού¨,
  • ο κ. Κυριάκος Νανούσης, Γιατρός της Κ.Ο.Ε, Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της L.E.N, ενώ
  • η κα. Χαρά Σπηλιοπούλου, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.ΑΝ αναμένεται να κάνει καθοριστική παρέμβαση, δεδομένου ότι έχει και θεσμικό ρόλο στην υπόθεση του ντόπινγκ.

Προηγούμενα, και μετά την ομιλία του κ. Κατσιμπάρδη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο θα απονείμει τιμητική πλακέτα στο Σπύρο Γιαννιώτη, κορυφαίο Έλληνα αθλητή του 2013 και των δυο προηγούμενων χρόνων.

Μετά τις ομιλίες και των εισηγητών θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι μαζικών φορέων και Σωματείων, ενώ το ¨κλείσιμο¨ της ¨Ημερίδας¨ θα γίνει από τον Πρύτανη κ. Μιχάλη Σταθόπουλο, ο οποίος και θα ανακοινώσει τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ