ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ύμνοι της LEN για τον Ανδρέα Βαζαίο!

  16.11.2021 15:35       871

Με πολύ θερμά λόγια αναφέρεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης (LEN) στη παρουσία του Ανδρέα Βαζαίου που κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο, όπως επίσης και της Άννας Ντουντουνάκη (επίσης δυο μετάλλια, ασημένιο και χάλκινο) και του Απόστολου Χρήστου (χάλκινο) στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε πισίνα 25μ. στο Καζάν.

Ο Βαζαίος, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ. Μικτής Ατομικής και δεύτερος στα 100μ. Μικτής Ατομικής, συμπεριλήφθηκε από τη LEN ανάμεσα στους 15 καλύτερους κολυμβητές της διοργάνωσης, με βάση τους χρόνους που σημείωσαν.

Στον πρωταθλητή μας μέτρησε το 1:51.70 που σημείωσε στον τελικό των 200μ. Μικτής Ατομικής :«Το αγωνιστικό πλάνο του Έλληνα λειτούργησε πολύ καλά, το δυνατό πρόσθιό του τον ώθησε στην πρώτη θέση στην τελευταία στροφή και δεν κοίταξε ποτέ πίσω», σημειώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, περιγράφοντας τον τελικό. «Οι Ιταλοί που τον ακολουθούσαν, δεν βρήκαν πραγματικά ευκαιρία να διεκδικήσουν τη πρώτη θέση», προσθέτει επίσης στην ειδική ηλεκτρονική έκδοση για την διοργάνωση του Καζάν.

Με βάση λοιπόν τις επιδόσεις, οι καλύτεροι άνδρες ήταν οι: Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία) και Ίλια Σιμάνοβιτς (Λευκορωσία) στη πρώτη θέση μαζί, Φλόριαν Γουέλμπροκ (Γερμανία) και Νίκολο Μαρτινέγκι (Ιταλία). Στις γυναίκες: Αναστασία Κιρπιτσνίκοβα (Ρωσία), Σάρα Σέστρεμ (Σουηδία) και Κίρα Τουσάντ (Ολλανδία).

Γίνεται επίσης αναφορά στο αξιοσημείωτο γεγονός με πρωταγωνίστρια την Άννα Ντουντουνάκη, που κατέκτησε φέτος τρία μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (χρυσό, ασημένιο και χάλκινο) και στα τρία ανέβηκε στο βάθρο με μια ακόμα αθλήτρια !

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη (100μ. πεταλούδα) μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο με τη Γαλλίδα Μαρί Βατέλ. Στο Καζάν, μοιράστηκε το ασημένιο στα 100μ. πεταλούδα με την Αναστασία Σκουρντάι από τη Λευκορωσία και το χάλκινο στα 50μ. πεταλούδας μαζί με την Ιταλίδα Σίλβια ντι Πιέτρο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ