ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Σολανάκης

Είναι μεγάλη τιμή

  20.06.2012 15:40       1111

Οι προπονήσεις της Προεθνικής Εφήβων (γεννηθέντες 1994), με προπονητή τον Σάκη Κεχαγιά, που ανέλαβε εδώ και λίγες μέρες αυτό το πόστο, ξεκίνησαν σήμερα ώστε να επιλεχθούν οι παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Παγκόσμιο τον προσεχή Δεκέμβρη.

Ένας από τους παίκτες που επελέχθησαν, είναι ο παίκτης του ΝΟ Χανίων, και Rookie of the year στο έπαθλο Forthnet, Μανώλης Σολανάκης, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, για αυτήν την εμπειρία.

Αρχικά ο νεαρός πολίστα είπε «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική εφήβων από τον κ. Κεχαγιά. Πραγματικά δούλεψα αρκετά αυτήν την χρονιά παρ’ όλα τα πολλά προβλήματα που είχαμε κάτω στα Χανιά με την κλειστή πισίνα για 8 μήνες. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό για να πάει καλά, πρώτα η ομάδα και μαζί της και εγώ. Όπως καταλαβαίνετε, για έναν αθλητή η μεγαλύτερη τιμή και ανταμοιβή είναι το κάλεσμα στην Προεθνική ομάδα. Μόνο που είμαι στην προεπιλογή της Εθνικής εφήβων της χώρας μου είναι μεγάλη τιμή για εμένα.

Στην συνέχεια τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως η Προεθνική ομάδα στις νεαρές ηλικίες δεν ειναι πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Παρ’ όλα αυτά κάθε φορά που έχω κλήση στην εθνική ομάδα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, και εύχομαι μέσα από μεγάλη αφοσίωση  να γνωρίσω ακόμα περισσότερες εμπειρίες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει για να είναι μέσα στα άτομα της τελικής επιλογής: «Η εθνική ομάδα είναι το κορυφαίο γεγονός στην προσωπική εμπειρία κάθε αθλητή. Όπως είπα, για μένα είναι τιμή μόνο η κλήση στην Προεθνική. Ελπίω πραγματικά, μέσα από σκληρή δουλειά να ανταποκριθώ κάνοντας πραγματικά ό,τι μπορώ σε αυτά που θα μου ζητήσει ο προπονητής μου, και να έχω την ευκαιρία να είμαι στα άτομα που θα δοκιμάσει ο κ. Κεχαγιάς».

Τέλος μίλησε για τους στόχους που θέτει αυτήν η ομάδα: «Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για το μέλλον. Ο προπονητής μας δεν έχει βγάλει ακόμα την ομάδα που θα κάνει προετοιμασία ενόψει του παγκοσμίου στο μακρινό Περθ. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρονιά πάμε αρκετά καλά στις νεαρές εθνικές ομάδες. Έτσι και φέτος θα ανταποκριθούμε σε αυτά που θα μας πει ο προπονητής μας, και βεβαίως χωρίς να θέλουμε να πούμε μεγάλες κουβέντες όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος