ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Αφρουδάκης

«Είναι μία σημαντική περίοδος»

  06.03.2012 11:28       896

Για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη προπόνηση των διεθνών για την προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του World League και του προολυμπιακού τουρνουά. Οι 20 «εκλεκτοί» του Ντράγκαν Άντριτς θα αντιμετωπίσουν Τουρκία και Ρουμανία, πριν αναχωρήσουν για το Έντμοντον του Καναδά, όπου θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης (ΦΩΤΟ), ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της «γαλανόλευκης» μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας: «Σίγουρα είναι μία σημαντική περίοδο όσον αφορά την προετοιμασία μας. Το Σεπτέμβριο που αρχίσαμε τις προπονήσεις έχουμε δουλέψει τακτική και φυσική κατάσταση. Πλέον απομένουν μερικές «πινελιές», κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. Έχουμε υποστεί κάποιες ήττες οι οποίες έχουν πειράξει, καθώς προήλθαν όχι από ομαδικά λάθη, αλλά από μερικά «νεκρά» διαστήματα που περνάει η ομάδα. Θέλουμε μία νίκη επί της Ρουμανίας για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο έτοιμοι για το Έντμοντον».

Στην «παρέα» της εθνικής επέστρεψαν έπειτα από πολλά χρόνια και οι Νίκος Δεληγιάννης και Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου, με τον φουνταριστό του Παναθηναϊκού να παραθέτει την άποψή του: «Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Έχουν τεράστια εμπειρία και σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια των νεαρών παικτών της εθνικής μπορούμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

Το μήνα που διανύουμε ακολουθούν και οι αγώνες για τα προκριματικά του World League ενάντια σε Τουρκία και Ρουμανία. Η σημασία αυτών των αγώνων φαίνεται μέσα από τα λόγια του έμπειρου διεθνή: «Θέλουμε πολύ τη νίκη κόντρα στη Ρουμανία. Με την Τουρκία δύσκολα ή εύκολα πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Στοχεύουμε σε μία πρόκριση στα τελικά, καθώς θα είναι πολύ θετικό πριν την Ολυμπιάδα να μαζέψουμε μερικά δυνατά παιχνίδια. Για το λόγο αυτό θα κυνηγήσουμε τη νίκη με 3 γκολ με τους Ρουμάνους, οι οποίοι όπως πιστεύω και ελπίζω θα έχουν ηττηθεί από τους Ισπανούς»

Ο Γιώργος Αφρουδάκης σχολίασε και τις πιθανότητες της εθνικής να βρίσκεται το καλοκαίρι στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες: «Η ομάδα έχει τρομερή παράδοση στην Ολυμπιάδα. Η κλήρωση που είχαμε ήταν πολύ καλή και είμαστε από τα φαβορί για να περάσουμε. Βέβαια θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Έχω την εμπειρία 3 προολυμπιακών τουρνουά, στα οποία θεωρούμασταν περισσότερο φαβορί απ’ ότι τώρα. Όμως, είμαι αισιόδοξος και δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από την Γερμανία ή τη Ρουμανία ή τις άλλες ομάδες του ομίλου. Ασφαλώς πρόκειται για δύο πολύ βελτιωμένες και μαζί με εμάς και την Ισπανία θα διεκδικήσουμε την πρόκριση. Ως ακλόνητο φαβορί για το ένα εισιτήριο είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο πολύ δύσκολα δεν θα είναι στο Λονδίνο. Επίσης, τα Σκόπια είχαν ένα καλό σύνολο στο Ευρωπαϊκό, αλλά δεν ξέρω τι ομάδα θα κατεβάσουν τώρα. Αν κατεβάσουν την ίδια ομάδα θα έχουν καλές πιθανότητες για την έκπληξη, όπως και ο γηπεδούχος Καναδάς.

Εμείς θα επιδιώξουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την 4η θέση ώστε να μην πέσουμε με την Ισπανία, η οποία λογικά θα βγει 1η στον άλλο όμιλο. Γενικά, το χιαστί παιχνίδι πρόκειται για μία καινούρια διαδικασία, την οποία δεν έχουμε ξαναπαίξει, γεγονός που δυσκολεύει την πρόκριση. Στόχος μας είναι το νοκ-άουτ παιχνίδι να είναι με όσο πιο βατό αντίπαλο. Γι’ αυτό θα κυνηγήσουμε τη δεύτερη θέση η οποία θα είναι μισή πρόκριση».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος