ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών

Είναι ωραίοι οι Νέοι, 10-7 την Ισπανία

  04.09.2012 18:52       1003

Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών φαίνεται πως άφησε πίσω της την συντριβή από την Ρωσία, αφού επικράτησε της Ισπανίας με σκορ 10-7.

Οι νέοι του Περικλή Δαμάσκου ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, και προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου 8λέπτου με το εμφαντικό 5-1. Στην συνέχεια, δεν έχασαν την διαφορά που είχαν χτίσει και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη έναντι της πάντα υπολογίσιμης Ισπανίας.

Η νίκη αυτή αποδεικνύει πως η ομάδα μας έχει τύχη σε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση και μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης, η Εθνική τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ομίλου της, πίσω από την Ρωσία.

Αύριο θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Σλοβακία (3η στον άλλο όμιλο). Το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 1-1, 3-3, 1-2

Τα γκολ των Ελλήνων: Καζάζης 2, Χρυσοσπάθης 2, Σολανάκης 2, Δερβίσης 2, Παπαδόπουλος 1, Χατζηγούλας 1

Περικλής Δαμάσκος (ομοσπονδιακός προπονητής): «Ξεκινήσαμε εντυπωσιακά και ποτέ δεν είχαμε την διαφορά κάτω από τα 3 ή τα 4 γκολ. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από ένα πολύ κακό παιχνίδι χθες, ασχέτως από τους λόγους που επικαλεστήκαμε, οι οποίοι φυσικά είναι πραγματικοί. Δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο συγκριτικά με το παιχνίδι της Ρωσίας. Είχαμε καθαρό μυαλό, και τα παιδιά απέδειξαν παρά το νεαρό της ηλικίας τους, ότι έχουν έλα λαμπρό μέλλον. Στόχος μας, το είχα πει άλλωστε και πριν έρθουμε εδώ, είναι μια θέση στην οκτάδα. Πλέον παίζουμε με την Σλοβακία, μια ομάδα που δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Θυμίζω ότι σε ανάλογες κατηγορίες, βρεθήκαμε πριν τρία χρόνια στην Στουτγκάρδη, να χάνουμε από την Σλοβακία στα 2 πρώτα οκτάλεπτα και κάναμε μία συγκλονιστική ανατροπή στην συνέχεια, για να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα φτάσουμε στην οκτάδα».

Θοδωρής Μπερδές (συνεργάτης Περικλή Δαμάσκου): «Τα παιδιά έπαιξαν με μυαλό, και με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με την Ρωσία. Ήταν όλοι τους θαυμάσιοι σε μια δίκαιη νίκη. Στόχος μας είναι πλέον να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Τώρα έχουμε τους Σλοβάκους, και αν όλα πάνε καλά, θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος