ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γιώργος Κατσιμπάρδης

«Υπάρχει αντιφατικότητα στις αποφάσεις»

  05.02.2014 14:57       799


To προσεχές Σάββατο, στις 10:30 π.μ, στο ξενοδοχείο «ATHENS LEDRA MARRIOTT»,  η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία Α.XΩ.Α (Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά) και με την υποστήριξη της ΕΠΟ, πραγματοποιεί μια ημερίδα για τα αναβολικά στον αθλητισμό.

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της Α.ΧΩ.Α  Γιώργος Κατσιμπάρδης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. Ο ίδιος κάνοντας δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, έδωσε μία γεύση από τα ζητήματα τα οποία θα θίξει:

«Θα ήθελα να επισημάνω –για να μην πω καταγγείλω– την αντιφατικότητα που υπάρχει στις διάφορες αποφάσεις συναρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, όσον αφορά το θέμα των αναβολικών ή καλύτερα, των αθλητών και αθλητριών που βρίσκονται ντοπαρισμένοι. Οι αθλητικές Ομοσπονδίες εφαρμόζουν τους κανονισμούς της WADA και επιβάλλουν διετείς αποκλεισμούς στους αθλητές που βρίσκονται θετικοί στους διαφόρους ελέγχους, καταγγέλουν δε αμέσως και τη σύμβαση που έχουν με τους προπονητές τους. Για να δείτε πόσο αυστηρά λειτουργούν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες, θα σας πω ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., αφού προτάθηκε στην αρμόδια Επιτροπή να επιβάλει τις προαναφερόμενες ποινές στον αθλητή Μπανιώτη και τον προπονητή του, υπήρξαν πολλοί σύμβουλοι που ζήτησαν να εφαρμοστεί από τώρα η διάταξη της WADA,  η οποία προβλέπει τιμωρία τεσσάρων ετών, αλλά όμως από το 2015.

Απόμακροι λες και ζουν σε άλλο πλανήτη είναι οι δικαστές. Αντί να εφαρμόζουν με αυστηρότητα τους νόμους της Βουλής που προβλέπουν ποινές φυλάκισης στους ντοπαρισμένους αθλητές και τις αθλήτριες, αυτοί τους αθωώνουν, τη στιγμή που οι συνάδελφοι τους στις ΗΠΑ, έκλεισαν στη φυλακή την δισολυμπιονίκη Μάριον Τζόουνς επειδή ήταν ντοπαρισμένη. Αντίθετα, το Ελληνικό εφετείο αθώωσε πριν λίγες μέρες την Αθανασία Τσουμελέκα.

Κατά τον ίδιο τρόπο απόμακροι  -σαν να ζουν σε άλλο πλανήτη– διάφοροι υπεύθυνοι κρατικοί λειτουργοί, ίσως και από ιδιοτέλεια, κρατούν στις Υπηρεσίες ντοπαρισμένους  αθλητές και αθλήτριες  για τους οποίους το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Βουλή γενικότερα, έχουν ψηφίσει νόμους που προβλέπουν την άμεση αποπομπή τους. Συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελληνική Πολιτεία που γέννησε την ολυμπιακή ιδέα!».

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μιχάλης Σταθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Πρύτανης, ενώ ομιλητές – εισηγητές θα είναι οι Δημήτρης Γάκης, Διευθυντής – Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,  Τάκης Βίγλας Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων και Διευθυντής ΕΣΥ στο «Αγλαϊα Κυριακού», Κυριάκος Νανούσης γιατρός Εθνικών Ομάδων της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), Χαρά Σπηλιοπούλου Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος