ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Απόστολος Χρήστου

«Υπάρχει και συνέχεια»

  27.08.2013 19:30       1749

ΦΩΤΟ: Ο Απόστολος Χρήστου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε λίγη ώρα μετά την τεράστια επιτυχία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουμπάι, ο Απόστολος Χρήστου, τονίζοντας πως η σημερινή του διάκριση ήταν μόνο η αρχή, και πως θα τα δώσει όλα ώστε να έχει ανάλογες επιτυχίες και στα υπόλοιπα αγωνίσματα στα οποία θα λάβει μέρος.

Ο 17χρονος πρωταθλητής μας, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου στα 100μ. ύπτιο Εφήβων, με τον εκπληκτική επίδοση στα 54.87, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ και ρεκόρ αγώνων!

Ο ίδιος, έχοντας στο πλευρό του τους γονείς του, που βρίσκονται στο Ντουμπάι, τον προπονητή που συνοδεύει την ελληνική αποστολή εκεί, τον Άκη Οικονόμου, αλλά και τους συναθλητές του, πανηγύρισε αυτή την πολύ μεγάλη διάκριση και υποστήριξε:

«Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Πίστευα ότι μπορώ να ανέβω στο βάθρο, πολεμούσα για ένα μετάλλιο, αλλά το χρυσό ήρθε και με έκανε να πλέω σε πελάγη ευτυχίας!

Το 54.87 ήταν μια σπουδαία επίδοση και είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την παρουσία μου.

Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό στον προπονητή μου, Γιάννη Ορφανίδη, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με στηρίζει πάντα, και βέβαια στην οικογένειά μου, που είναι πάντα στο πλευρό μου.»

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν θεωρεί πως το μετάλλιο αυτό πιστεύει πως θα είναι και το τελευταίο σ’ αυτή τη διοργάνωση, απάντησε:

«Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση, ξεκινάει αύριο η προσπάθειά μου στα 50μ. ύπτιο και ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή μου στα 200μ. ύπτιο. Θα βάλω τα δυνατά μου για ό,τι καλύτερο. Είναι αλήθεια ότι ξεκινώντας από την Αθήνα πριν από λίγες ημέρες, το αγώνισμα στο οποίο ένιωθα πως είχα περισσότερες ελπίδες, ήταν το 50άρι, όπου πιστεύω πως θα τα πάω πολύ καλά, όπως και στο 100άρι.»

Στην ερώτηση για το αν ο ίδιος θεωρεί πως αποτελεί έναν άξιο διάδοχο του Άρη Γρηγοριάδη, δήλωσε:

«Ο Γρηγοριάδης είναι ένας τεράστιος αθλητής. Μακάρι να συνεχίσει να κολυμπάει σ’ αυτό το επίπεδο. Το να κολυμπάω μαζί του είναι μία τεράστια εμπειρία και πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για μένα.»

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς πανηγύρισε τη σημερινή του επιτυχία, τόνισε:

«Όλοι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εδώ στο Ντουμπάι δίπλα μου, ήταν στο πλευρό μου. Ήρθαν, με αγκάλιασαν, με φίλησαν και συγκινημένοι μου ευχήθηκαν καλή συνέχεια και ανάλογες επιτυχίες τις επόμενες μέρες.»

ΦΩΤΟ: Η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αποτελεί πολύ μεγάλη ικανοποίηση για μένα το άκουσμα ακόμη μίας τεράστιας επιτυχίας για την ελληνική κολύμβηση!

Νιώθουμε υπερήφανοι για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ντουμπάι ο Απόστολος Χρήστου και αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή, στον προπονητή του και σε όλους όσους τους στάθηκαν.

Εγώ από την πλευρά μου, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ, θα ήθελα να επαναλάβω για μία ακόμη φορά, το γεγονός πως η Κολυμβητική Ομοσπονδία εκπροσωπεί επάξια τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, στις δύσκολες ώρες που περνάει η κοινωνία μας.

Κρατάμε πάντα ψηλά την ελληνική σημαία σε παγκόσμιες διοργανώσεις και δυστυχώς γι’ ακόμη μία φορά θα εκφράσω το παράπονό μου, ότι είμαστε η πιο πετυχημένη και η πιο ξεχασμένη Ομοσπονδία από την ελληνική Πολιτεία!

Η Ελλάδα συνεχίζει μια παράδοση επιτυχιών, που έχει οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις και κυρίως στις μικρές ηλικίες.»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Χρήστου, Γιάννης Ορφανίδης, υποστήριξε:

 «Ο Απόστολος ήταν σε άριστη κατάσταση! Μετά και τη χθεσινή του επιτυχία, με το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στον ημιτελικό, ήταν σε άριστη κατάσταση. Περίμενα πως θα είναι μέσα στα μετάλλια, όμως το χρυσό είναι κάτι το οποίο πραγματικά με αιφνιδίασε και με συγκίνησε.

Το μετάλλιο αυτό και ο χρόνος που πέτυχε ο αθλητής μου, με κάνει να νιώθω, και μη με παρεξηγήσετε για την έκφραση, εξωγήινο!

Το 54.87 είναι μία πάρα πολύ μεγάλη επίδοση, η οποία ξεπέρασε και τις προσδοκίες μου. Η αλήθεια είναι ότι καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες στον Άγιο Κοσμά και θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟΕ, τη διοίκηση του Αγίου Κοσμά, αλλά και πολλούς άλλους, τους οποίους δε μπορώ να αναφέρω, γιατί φοβάμαι ότι κάτω από τη συναισθηματική μου φόρτιση, μπορεί να ξεχάσω ονόματα, καθώς υπάρχουν πολλοί οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μας.

Ο ίδιος θεωρεί πως ο Χρήστου θα έπρεπε να πάρει σε προηγούμενη διοργάνωση ένα μετάλλιο και ίσως το χρυσό:

«Αυτή την επιτυχία την περίμενα στο Ευρωπαϊκό του Πόζναν που προηγήθηκε. Όμως τότε, προβλήματα υγείας δε μας επέτρεψαν να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν επικαλεστήκαμε τότε τα προβλήματα υγείας, για να μη θεωρεί δικαιολογία.»

Σε ερώτηση που του έγινε για τον αν αποτελεί συγκυρία το γεγονός πως μετά τον Άρη Γρηγοριάδη, ένας ακόμη κολυμβητής του ύπτιου, έρχεται να ανεβάσει την Ελλάδα στην κορυφή της Παγκόσμιας κολύμβησης, υποστήριξε:

«Πιστεύω πως αποτελεί συγκυρία και βέβαια είναι τεράστιο γεγονός για εμάς, ότι ο Απόστολος έρχεται να ακολουθήσει τα βήματα του Άρη Γρηγοριάδη.

Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό στον Άρη και εκτιμώ πως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ακόμη και τον θέλουμε κοντά μας, γιατί ο συναγωνισμός θα κάνει καλύτερο και τον ίδιο, αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την ελληνική κολύμβηση. Είμαι σίγουρος πως δε θα μας αφήσει να εφησυχάσουμε, και θα βάλει όλες του τις δυνάμεις, για να μπορέσει να επανέλθει εκεί που πρέπει.»

Τέλος, ο Γιάννης Ορφανίδης, τόνισε:

«Δε θα πρέπει να περάσει στα ψηλά η σημερινή τεράστια επιτυχία. Μην ξεχνάμε ότι το χρυσό μετάλλιο κατακτήθηκε στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Τα έβαλε με όλους αυτό το παλικάρι. Τα έβαλε με κολυμβητές από την Αμερική, από την Ιαπωνία, από την Ιταλία, την Αυστραλία, από όλες τις προηγμένες δυνάμεις του κόσμου. Και δεν ήταν ένας, αλλά δύο αθλητές από κάθε χώρα.

Έφτασε λοιπόν στην κορυφή, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς!»

ΦΩΤΟ: Η εκπληκτική επίδοση (54.87) του Απόστολου Χρήστου, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και νέο πανελλήνιο ρεκόρ 

Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας, δήλωσε:

«Καταπληκτική η παρουσία του Απόστολου Χρήστου στο Ντουμπάι! Η πρώτη θέση επιβεβαιώνει τις προσδοκίες όλων μας. Το 54.87 αποτελεί μία τεράστια επίδοση!

Αυτός ο χρόνος για μένα, είναι ακόμη μεγαλύτερος από το χρυσό μετάλλιο. Η επίδοση αυτή, μαρτυρά πως ο συγκεκριμένος αθλητής θα μας χαρίσει κι άλλα μετάλλια στα υπόλοιπα αγωνίσματα που θα λάβει μέρος στο Ντουμπάι.

Η σημερινή επιτυχία αποτελεί συνέχεια της μεγάλης παράδοσης που έχουμε οικοδομήσει σε ανάλογες διοργανώσεις. Σας θυμίζω ότι στη Λίμα είχαμε πάρει πολλά μετάλλια και ο Σαμιλίδης είχε κατακτήσει το χρυσό στα 50μ. πρόσθιο.

Ο Χρήστου αποτελεί έναν διάδοχο του Άρη Γρηγοριάδη, που θυμίζουμε σε όλους τους Έλληνες, ότι πριν από λίγα χρόνια είχε σημειώσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία στο χώρο της ελληνικής κολύμβησης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Ανδρών/Γυναικών του Μόντρεαλ. Και λέω διάδοχο, χωρίς να θέλω να μειώσω την παρουσία του Γρηγοριάδη. Ο Άρης, θεωρούμε ότι παραμένει ενεργός, και παίρνει κάποιες ανάσες, για να επανέλθει εκεί που τον θέλουμε όλοι. Και βέβαια πιστεύουμε πως ο συναγωνισμός ανάμεσα στον Άρη και τον Απόστολο, θα βγάλει κάτι πολύ καλό και για τους δύο.

Τέλος θα ήθελα να πω, πως η διάκριση του Απόστολου αποτελεί τεράστιο γεγονός, από τη στιγμή που στα 100μ. ύπτιο Εφήβων, πήραν μέρος 65 κορυφαίοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του είναι μοναδική!»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος