ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Υπάρχει μέλλον στη συγχρονισμένη κολύμβηση»

  07.07.2014 10:20       931

Πρωταθλήτρια ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων Α' Συγχρονισμένης κολύμβησης , το οποίο ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο Χαϊδαρίου αναδείχτηκε ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης. Κατακτώντας χρυσό μετάλλιο σε σόλο, ομαδικό, κόμπο και ντουέτο η ομάδα του ΑΝΟΜ κέρδισε τις εντυπώσεις σε μία άκρως επιτυχημένη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος σημείωσε αναφορικά με τη διοργάνωση: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς ολοκληρώθηκαν σε εσωτερικό επίπεδο τα πρωταθλήματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, παρά τις δυσκολίες όσον αναφορά τον οικονομικό τομέα, σε θέματα κολυμβητηρίων και οργάνωσης των ομάδων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση απέδειξε πως η συγχρονισμένη κολύμβηση έχει μέλλον καταφέρνοντας μια άκρως πετυχημένη και ανοδική πορεία. Συγχαίρω όλα τα σωματεία που παρά τις αντίξοες συνθήκες κρατούν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο, εδώ και στην περιφέρεια. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και στην αυταπάρνηση των ανθρώπων που αγαπούν τα σωματεία και το ίδιο το άθλημα. Όλες οι ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων καθώς έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό σε αυτές τις κατηγορίες και αδιαμφισβήτητα υπάρχει μέλλον».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνεχάρη την πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης: «Χρίζει ιδιαίτερων συγχαρητηρίων η ομάδα της Μεταμόρφωσης που κατάφερε να πάρει το χρυσό σε όλα τα αγωνίσματα. Εύχομαι καλό καλοκαίρι στα παιδιά και σε όλο το κόσμο ευελπιστώντας του χρόνου τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που φιλοξένησαν αυτή την διοργάνωση. Έκαναν τα πλείστα όσα για την επιτυχία των αγώνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά των εθνικών ομάδων, στο πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι και στο Μεσογειακό Κύπελλο τον Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη».

Ο έφορος στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, Δημήτρης Φαραντούρης, τόνισε: «Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση με αρκετά ταλέντα τα οποία θα πλαισιώσουν την εθνική ομάδα για το Μεσογειακό Κύπελλο».

 Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου σε δηλώσεις της υπογράμμισε: «Τα κορίτσια σήμερα μας απέδειξαν πως η συγχρονισμένη κολύμβηση παραμένει σταθερά μεγάλη δύναμη καθώς δεν λείπει κάτι στις υλικοτεχνικές υποδομές των σωματείων. Ήταν η τελευταία διοργάνωση για φέτος και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».   

Τέλος, η προπονήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης Ελένη Μουστάκα, συμπλήρωσε: «Νιώθω υπερήφανη για τις κοπέλες μου. Οι οχτώ ώρες καθημερινής προπόνησης έπιασαν τόπο τελικά. Τα τέσσερα χρυσά μετάλλια μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια και εύχομαι σε όλες τις αθλήτριες καλή επιτυχία στο Μεσογειακό Κύπελλο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος