ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / Ευαγγελία Πλατανιώτη

«Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης»

  21.01.2013 18:16       1084

Με την 8η Oλυμπιονίκη των Αγώνων του Λονδίνου, στο ντουέτο της Συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μετά το τέλος του καμπ προετοιμασίας Γυναικών στον Άγιο Κοσμά. Η 18χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, αναφέρθηκε στο τι σημαίνει για εκείνη και τις συναθλήτριές της το συγκεκριμένο καμπ, όπως επίσης και στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι, δηλώνοντας:

«Το καμπ αυτό ήταν άλλη μία προπόνηση, όπου μπορέσαμε να δούμε που βρισκόμαστε και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και να βγουν τα προγράμματά μας ακόμη καλύτερα.

Η Ολυμπιάδα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο για κάθε αθλητή που συμμετέχει και μια ξεχωριστή εμπειρία. Ο κάθε αθλητής ονειρεύεται να συμμετάσχει σε μια τέτοια διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενη που το πέτυχα το περασμένο καλοκαίρι. Από κει και πέρα, θέλεις κάθε φορά και σε κάθε διεθνές μίτινγκ να πηγαίνεις ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Έτσι κι εγώ, όπως και οι συναθλήτριές μου ευελπιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη διάκριση από αυτή της 8ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνέχισε, αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του υγρού στίβου και στο κατά πόσο αυτά επηρεάζουν τη δουλειά τους:

«Σίγουρα δεν είναι στο χέρι μας αν θα αντιστραφεί όλη αυτή η κατάσταση στο χώρο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ελπίζω πως θα φτιάξει όλο αυτό κάποια στιγμή, γιατί μας λείπουν πράγματα και ευτυχώς να λέμε που έχουμε και ένα σταθερό χώρο προπονήσεων φέτος, γιατί αυτό που γινόταν μέχρι πέρσι και αλλάζαμε συνέχεια κολυμβητήρια ήταν πολύ κουραστικό για όλες μας», ενώ έκλεισε μιλώντας για το επίπεδο της ελληνικής ομάδας και για τον εαυτό της ως αθλήτρια:

«Προσωπικά δεν πιστεύω πως το επίπεδό μου είναι χαμηλό. Προσπαθώ μέσα από πολύ δουλειά να βελτιώνομαι συνεχώς και να εξελίσσομαι. Το επίπεδο των προπονήσεών μας είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τις υπερδυνάμεις του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι το υλικό που έχουμε, με λίγα κορίτσια, άρα και μικρότερο ανταγωνισμό, κάτι που δεν βοηθάει στην ακόμη πιο γρήγορη εξέλιξη μιας αθλήτριας. Έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης σαν ομάδα κι ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος