ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

Υπέροχες στο Ελεύθερο πρόγραμμα οι Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου με ιστορική 6η θέση στο Ντουέτο - Χρυσές οι Κινέζες - Απονομές ο Κυριάκος Γιαννόπουλος (pics)

  10.08.2024 22:22       1674

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στο Ελεύθερο πρόγραμμα, στον τελικό Ντουέτου της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, το βράδυ του Σαββάτου (10/8), οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου κατέκτησαν την ιστορική 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες η ελληνική Καλλιτεχνική Κολύμβηση και ισοφαρίζει την επίσης 6η της Χριστίνας Θαλασσινίδου, όταν το Σόλο ήταν ακόμα Ολυμπιακό αγώνισμα, το 1992 στη Βαρκελώνη (η προηγούμενη καλύτερη ολυμπιακή θέση ελληνικού Ντουέτου ήταν η 8η στο Λονδίνο  το 2012 των Πλατανιώτη / Σολωμού).

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα -όπου η τελική κατάταξη και τα μετάλλια κρίθηκαν μέχρι και την παρουσίαση του τελευταίο προγράμματος- οι Πλατανιώτη / Μαλκογεώργου εκτέλεσαν υπέροχα το πρόγραμμά τους με το θέμα “Yin and Yang” σε μουσική από το κομμάτι “From Darkness to Light” = “Από το σκοτάδι στο φως”, που συνέθεσε ο Νίκος Τερζής ειδικά για το Ντουέτο μας και ακούστηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες του Παρισιού και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Πήραν την πολύ καλή βαθμολογία 281,8418 β. στο Ελεύθερο, που σε συνδυασμό με το Τεχνικό Ντουέτο της προηγούμενης, τους έδωσε συνολικά 532,3002 β. και τις κατέταξε ως 6ες Ολυμπιονίκες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Κινέζες Λ. και Κ. Γουάνγκ με 566,4783 βαθμούς στο σύνολο, το ασημένιο οι Σόρτμαν / Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία με 558,5367 β. και το χάλκινο οι Ολλανδές Μπ. και Ν. Ντεμπρόουβερ με μικρή διαφορά 558,3963 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Στις απονομές των μεταλλίων ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος με την ιδιότητά ως μέλος του μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics).
 
Δείτε, πάνω, photos.
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής