ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

«Υπολογίσιμη δύναμη η Ελλάδα»

  16.09.2012 21:12       1135

Ευχαριστημένες από την γενικότερη εμφάνισή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων δηλώνουν οι κοπέλες της ελληνικής ομάδας μετά το φινάλε της διοργάνωσης και τονίζουν ότι η Ελλάδα αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη σε παγκόσμιο επίπεδο.    

Η Ευαγγελία Κουτίδη είπε: «Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σκληρής δουλειάς και μεγάλης προσπάθειας καταφέραμε και δείξαμε ό,τι καλύτερο είχαμε. Παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμαζόμαστε. Καταφέραμε να πάρουμε αρκετά καλές θέσεις, 4η θέση στο Ντουέτο, 5η στο Σόλο και πολύ καλές στα ομαδικά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες και νομίζω ό,τι τα δώσαμε όλα. Η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη δύναμη πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ηταν καταπληκτικό αυτό το φαινόμενο με την προσέλευση του κόσμου. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν έχω ξαναγωνιστεί με τέτοιο κοινό. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο. Μας εμψύχωνε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αυτό μας έδωσε τεράστια ώθηση και δύναμη.

Τώρα υπάρχει ξεκούραση και μετά θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας μαζί με τις προπονήτριές μας για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Εκεί θα χαράξουμε πορεία για ακόμα πιο ψηλά".

Η Μυρτώ Καματερού δήλωσε: «Πήγαμε πολύ καλά. Οι προπονήτριές μας είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες. Και φυσικά κι εμείς, τόσο από την προσπάθεια όλης της χρονιάς, όσο και από το αποτέλεσμα που φέραμε. Ηρθαμε εδώ στο Παγκόσμιο και δείξαμε ποιες είμαστε και τι κάναμε όλον αυτόν τον καιρό στην προετοιμασία μας. Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις στον παγκόσμιο χώρο. Πιστεύω ότι πάντα ήταν, αλλά ειδικά τώρα το δείξαμε περισσότερο.

Περάσαμε πολύ ωραία. Ιδιαίτερα για τον κόσμο θέλω να πω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο γι αυτό που καταφέραμε και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δεν το περιμέναμε. Η Συγχρονισμένη κολύμβηση έχει πολλούς θεατές και θα ξανασυμβεί αυτό στην Ελλάδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ εντυπωσιακή φάση από το πρόγραμμα του Κόμπο της Ελλάδας στον αποψινό τελικό