ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΠΕΝ

«Υποσχέσεις για το μέλλον»

  22.02.2014 20:26       1084

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα των Χειμερινών Αγώνων Κολύμβησης ΟΠΕΝ που διεξάγονται  στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά.

Φώτο:Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης

Πολλοί αθλητές κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να πετύχουν σπουδαίες επιδόσεις κυνηγώντας τα όρια που δίνουν το εισιτήριο για συμμετοχή στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι .Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης(ΑΝΟ Αργυρούπολης) μπορεί να έχασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών στο Βερολίνο στα 100μ πρόσθιο (1.01.29), με το 1.01.54 που σημείωσε, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από το γρήγορο χρόνο που σημείωσε: «Κυνηγούσα ένα γρήγορο χρόνο. Είναι αρχή της χρονιάς ακόμα, αλλά  το γεγονός ότι κατάφερα να πετύχω μια καλή επίδοση από τώρα, με κάνει αισιόδοξο. Μέσα στο νερό θα μπορούσα να τα έχω πάει καλύτερα, αλλά μου φτάνει το γεγονός ότι μετά τη σημερινή μου επίδοση,  είμαι σε καλή κατάσταση. Θα επιδιώξω να πιάσω το όριο στη Ζυρίχη, αλλά αύριο με περιμένει ένα όριο στα 200μ πρόσθιο, το οποίο και θέλω  να πιάσω».

Φώτο: Ο Απόστολος Χρήστου

Ο Απόστολος Χρήστου(Ολυμπιακός), βελτίωσε κατά πολύ την επίδοση του στα 200μ ύπτιο (2.01.01) επιβεβαιώνοντας το όριο πρόκρισης (2.03.57) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στην Ουτρέχτη. Ο νεαρός κολυμβητής μίλησε και για τον επόμενο στόχο που μετά το Ευρωπαϊκό των Εφήβων/Νεανίδων, είναι για εκείνον οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς κατέβασα το χρόνο που χρειάζεται για την Ουτρέχτη. Δείχνω και νιώθω αρκετά καλά και τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στη σκληρή δουλειά και την προπόνηση για να πετύχω το στόχο που έθεσα, τις όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις μου στο Ευρωπαϊκό. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό των Ανδρών/Γυναικών στο Βερολίνο, θα προτιμήσω να συμμετάσχω στην Ολυμπιάδα των Νέων η οποία διοργανώνεται ταυτόχρονα. Επομένως δε με πειράζει που δεν έπιασα το όριο, εξάλλου ο χρόνος μου ήταν αρκετά καλός».

Φώτο: Ο Χρήστος Κατραντζής

Σε καλή κατάσταση δείχνει ότι βρίσκεται και ο Χρήστος Κατραντζής μετά την επίδοση του στα 200μ ελεύθερο με 1.50.02. Ο αθλητής του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το χρόνο του, παρότι δε κατάφερε να πιάσει το όριο για το Βερολίνο. Ο ίδιος σχολίασε: «Δυστυχώς έχασα το Όριο για το Βερολίνο. Ήταν πολύ δύσκολος χρόνος για να τον πιάσω αν και προσπάθησα πολύ καθώς είναι και ο βασικός μου στόχος. Είμαι ευχαριστημένος από το χρόνο μου και θα προσπαθήσω να πιάσω τα όρια που χρειάζονται στους αγώνες του εσωτερικού το επόμενο διάστημα. Προσδιορίζω ότι το διάστημα μεταξύ Μαρτίου-Απριλίου θα κάνω τις επιδόσεις που θέλω σε 100μ και 200μ ελεύθερο αλλά και στα 50μ πεταλούδα».

Φώτο: Ο Βαγγέλης Βούλτσος

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ για τη Βόρεια Ελλάδα υπογράμμισε μετά και το τέλος της δεύτερης ημέρας των Αγώνων: «Βρισκόμαστε σε μια φάση ανόδου της ελληνικής κολύμβησης. Παρά τις δυσκολίες είμαστε πολύ τυχεροί, καθώς τόσο το επίπεδο των μικρότερων κατηγοριών, όσο και εκείνο των Ανδρών/Γυναικών είναι πολύ υψηλό. Η πολιτεία θα χρειαστεί να βοηθήσει την Ομοσπονδία και τα παιδιά, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση. Παρόλα αυτά όμως, η συνεργασία της ΚΟΕ με την Πολιτεία για τη διοργάνωση των Σχολικών Αγώνων είναι πολύ σημαντική, σημάδι ότι γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση». Ο κ. Βούλτσος , μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κολυμβητές που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, σχολίασε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα και πολλά από τα κεντρικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, δεν έχουν καν εξασφαλίσει την προσωρινή άδεια που χρειάζονται για να γίνονται έστω προπονήσεις. Έτσι πολλοί κολυμβητές αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα κολυμβητήρια. Υπάρχει οικονομική αιμορραγία από  την πλευρά των γονιών και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με την παραμονή κάποιων παιδιών στο άθλημα. Παρόλα αυτά, το έμψυχο δυναμικό είναι ισάξιο με αυτό της Αθήνας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, εάν η Πολιτεία μας βοηθήσει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος