ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Υψηλότατου επιπέδου οι εμφανίσεις της Εθνικής»

  05.07.2014 16:18       575

Το  «Σαμαρτζίδης Καπ» διεξάγεται το τριήμερο 4-6 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του Μαραθώνα με τη συμμετοχή σπουδαίων Ευρωπαϊκών ομάδων. Η Εθνική μας ομάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σερβία και η Κροατία λαμβάνουν μέρος σε ένα από τα κορυφαία φετινά τουρνουά σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλου: «Mέσα στην αναβροχιά και στην ανυπαρξία αγωνιστικών χώρων, για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας, ψάχνοντας σαν το Διογένη με το φανάρι αγωνιστικούς χώρους για να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες μας, βρήκαμε πρόσφορο έδαφος στο Μαραθώνα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νέας Μάκρης.Το κολυμβητήριο είναι ένας όμορφος, φιλόξενος και καλοκαιρινός χώρος το οποίο και μας έδωσε απλόχερα ο Δήμος και όλοι οι τοπικοί φορείς και τους ευχαριστούμε γι' αυτό».

 Αναφερόμενος στο επίπεδο του τουρνουά, ο κ. Διαθεσόπουλος συνέχισε: «Το «Σαμαρτζίδης Καπ» αποτελεί τουλάχιστον για φέτος, το καλύτερο τουρνουά στην Ευρώπη. Μετέχουν σε αυτό οι μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Αν στη διοργάνωση αυτή συμμετείχε η Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο, τότε θα μιλούσαμε για Ολυμπιακούς αγώνες και όχι ένα απλό τουρνουά».

Στη συνέχεια ο κ. Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε και στο επίπεδο της Εθνικής ομάδας πόλο η οποία άρχισε τις υποχρεώσεις τις τη χθεσινή πρώτη μέρα, με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα (7-7) με την Κροατία και μια νίκη απέναντι στην Ιταλία με 10-7: «Πάρα πολύ καλό το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας, έδειξε τις πολλές και σημαντικές δυνατότητες της. Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας ήταν πολύ καλά και μάλιστα στο παιχνίδι με την Κροατία η Εθνική ομάδα ήταν λίγο άτυχη ή δε διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι αφού βρέθηκε να προηγείται με 7-3 και τελικά το παιχνίδι έληξε με 7-7. Υψηλότατου επιπέδου οι εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας όπως υψηλό είναι το επίπεδο όλων των αγώνων και δείχνουν τη δυναμική τόσο της δικιάς μας ομάδας όσο και την αξία των υπολοίπων ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες. Είναι ότι καλύτερο για τη μνήμη του αδικοχαμένου Νώντα Σαμαρτζίδη αυτό το ποιοτικό τουρνουά το οποίο γίνεται στην περιοχή του Μαραθώνα». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαλαραμπόπουλος