ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / ΒΟΛΟΣ

Ειρήνη Νίνου: «Αξίζαμε κάτι παραπάνω»

  07.09.2019 18:00       1036

 Η Ελλάδα ήρθε στον Βόλο για να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Υπήρχαν όνειρα ακόμη και για το χρυσό. Δυστυχώς ο στόχος δεν επετεύχθη. Το πρωί του Σαββάτου τα κορίτσια του Κώστα Δήμου επικράτησαν, όπως αναμενόταν, της Γαλλίας με 9-2 και εξασφάλισαν τουλάχιστον την 6η θέση των αγώνων, και την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 11.30 την Κυριακή το πρωί θα αντιμετωπίσει την Σερβία και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της 5ης στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην θεσσαλική πόλη και ολοκληρώνονται αύριο, η Ελλάδα εμφανίστηκε με αρκετά μικρότερα σε ηλικία κορίτσια, γεννημένα το 2003, το 2004 και το 2005. Αρχηγός της ομάδας ήταν η Ειρήνη Νίνου, η οποία σε λίγες μέρες συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής.

Η Ειρήνη, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα στελέχη της γυναικείας υδατοσφαίρισης στη χώρα μας, είχε τον Ιούλιο δώσει το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κορέα, ενώ αύριο το μεσημέρι, μετά το παιχνίδι με την Σερβία, είναι υποχρεωμένη να αφήσει την αποστολή και να επιστρέψει γρήγορα στην Αθήνα αφού τα ξημερώματα της Δευτέρας πρέπει να αναχωρήσει για το Φουνσάλ της Μαδέϊρα, όπου εκεί πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών.

Ένα 17χρονο κορίτσι για όλες τις δουλειές.

Η Ειρήνη εκφράζεται στην σελίδα της κολυμβητικής Ομοσπονδίας και κάνει έναν απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής ομάδας στην διοργάνωση του Βόλου.

Κατά πόσο θεωρεί αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την 5η ή την 6η θέση στους συγκεκριμένους αγώνες;

«Δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτική. Ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο και η κρυφή ελπίδα όλων μας ήταν να βρεθούμε στον τελικό της διοργάνωσης. Δυστυχώς παίξαμε στο κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στην Ρωσία και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Είχαμε δυνατότητες για κάτι καλύτερο» υποστηρίζει το Νο7 της Εθνικής.

Οι δυνατότητες της Ελλάδας δικαιολογούσαν υψηλές προσδοκίες. Η εικόνα της όμως τους αγώνες ήταν καλή;

«Στο κρίσιμο παιχνίδι της Πέμπτης η Ρωσία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έδειξε ότι δικαιούτο της νίκης, παρά το γεγονός ότι αντιδράσαμε υπέροχα στο τέλος της συνάντησης. Δυστυχώς η κλήρωση μας έφερε αντιπάλους με εύκολες ομάδες (με εξαίρεση το νοκ αουτ παιχνίδι με την Ρωσία) και δεν μπορέσαμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτή την διοργάνωση» εκτιμά η αθλήτρια του ΝΟΒ.

Το πρωί του Σαββάτου η ελληνική ομάδα επικράτησε της Γαλλίας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 στο Ισραήλ.

Στην Ειρήνη αρέσει το φλερτ της Ελλάδας και το κλείσιμο του ματιού σε κάθε μετάλλιο παγκόσμιας ή ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ότι δεν καταφέραμε στο Βόλο, μπορούμε να το διεκδικήσουμε το 2020 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα;

«Παρά το γεγονός ότι ήταν αναμενόμενη η πρόκρισή μας, αυτό δεν μειώνει καθόλου την επίτευξη του στόχου. Είναι μια ευκαιρία για να διεκδικήσουμε στο Ισραήλ ένα μετάλλιο σε μια πιο δύσκολη διοργάνωση. Τους επόμενους μήνες πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτερες» τονίζει η Ειρήνη, για την οποία όμως προηγείται μια ακόμη παγκόσμια διοργάνωση. Την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Μαδέιρα και θα ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας των νέων γυναικών που μετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στο νησί του Ατλαντικού.

«Πέρσι δεν καταφέραμε, με την συγκεκριμένη ομάδα, να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο. Έχουμε πεισμώσει αρκετά. Υπάρχουν δυνατότητες διάκρισης και διεκδίκησης ενός μεταλλίου».

Το 2020 είναι μια πρόκληση για την ελληνίδα πολίστρια. Υπάρχουν οι υποχρεώσεις της στον σύλλογο του ΝΟΒ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, πιθανότατα το προολυμπιακό τουρνουά γυναικών, ευχής έργον η Ολυμπιάδα του Τόκιο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων γυναικών. Πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις διοργανώσεις;

«Νιώθω τυχερή που οι προπονητές μου με εμπιστεύονται. Αγαπάω υπερβολικά αυτό που κάνω και είμαι παθιασμένη. Με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών μου, το πάθος και την θέλησή μου, όλα θα γίνουν» καταλήγει η Ειρήνη Νίνου.

Γραφείο Τύπου: ΝβΧ