ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εισιτήριο πρόκρισης και ο Εθνικός, 23-4 την Κόζιτσε - Τέσσερις ελληνικές ομάδες στις «16» του θεσμού

  21.11.2021 13:19       917

Ο Εθνικός Πειραιά νίκησε άνετα τη σλοβακική Κόζιτσε, με 23-4, την Κυριακή (21/11) το μεσημέρι, στον τελευταίο κρίσιμο αγώνα του στον Δ' Όμιλο της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας Γυναικών, στο Οπόρτο της Πορτογαλίας και τσέκαρε το εισιτήριο για την πρόκριση στη φάση των «16» του θεσμού. Η ομάδα του Μάρκο Μίσιτς πήρε τελικά την 3η προνομιούχο θέση στην τελική βαθμολογία του συγκεκριμένου Ομίλου, πίσω από της Σαμπαντέλ και Οριζόντε Κατάνια, που πήραν επίσης πρόκριση. Έτσι οι κυανόλευκες του Πειραιά συνδυάζουν τη μέρα των 98ων γενεθλίων του συλλόγου με μια σημαντική διάκριση.

Ο Εθνικός γίνεται έτσι η τέταρτη ομάδα από την Ελλάδα που θα βρεθεί στις καλύτερες «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς έχουν προκριθεί ήδη και ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ έχει περάσει μπάι και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός.

Το παιχνίδι με την Κόζιτσε δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η ελληνική ομάδα να πήρε εξ αρχής τα ηνία και έφτασε σε μια άνετη νίκη με σοβαρότητα και συγκέντρωση μέχρι το τέλος. Κορυφαία σκόρερ στον αγώνα ήταν η Άλκηστη Μπενέκου με έξι γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 8-1, 5-1, 6-1.

Η σύνθεση και τα γκολ του Εθνικού: Σωτηρέλη, Ιωάννου 4, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 1, Ελληνιάδη 4, Κοντονή 3, Μπάκοτς 1, Χατζηκυριακάκη 1, Άλκηστις Μπενέκου 6, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδου 3, Ιόλη Μπενέκου, Καραμπέτσου, Φερεντίνου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής