ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Ισοπαλία 10-10 με Γιουγκ και δυσκολεύει η πρόκριση για Ολυμπιακό

  06.02.2019 21:25       765

Παθαίνοντας "μπλακ άουτ" στο τρίτο οκτάλεπτο και με ένα κάκιστο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/16), ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο κολυμβητήριο του Πειραιά επί της πρωτοπόρου του Α' Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής και να βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που δίνουν πρόκριση στο Final-8. Αναγκάστηκε, έτσι, σε ισοπαλία 10-10 -την οποία, μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει τα τελευταία δευτερόλεπτα- και να μπει σε περιπέτειες όσον αφορά την πρόκριση στην τελική φάση, καθώς ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τη Σόλνοκ και φαίνεται ότι θα δώσει μάχη με την ουγγρική ομάδα και τη Βερόνα (την οποία φιλοξενούν στον Πειραιά) για την πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι, με βασικό όπλο την εξαιρετική άμυνα, αλλά και σωστές επιλογές επιθετικά και τον Κωνσταντίνο Γενηδουνιά σε μεγάλη μέρα (5 γκολ), κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 6-2 και 7-4 (στο ημίχρονο), αλλά στη συνέχεια έπαθαν το "μπλακ άουτ" που προαναφέραμε. Οι Κροάτες όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά προηγήθηκαν και με δύο γκολ διαφορά (7-9), πετυχαίντας σερί 5-0.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 9-9 χάρη στα εύστοχα χτυπήματα πέναλτι των Γενηδουνιά και Γούνα. Όμως, η Γιουγκ, με τον Ζουβέλα, πήρε εκ νέου το προβάδισμα (9-10). Το βαθμό της ισοπαλίας έσωσε ο Γενηδουνιάς στα 16 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΙΝΚ 10-10

Οκτάλεπτα: 4-2, 3-2, 0-2, 3-4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Βιέκοσλαβ Κόμπεσισακ): Πόπαντιντς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ 2, Γιόκοβιτς 2, Γκαρσία 1, Λοζίνα, Μερκούλοφ 1, Κρζιτς, Ζουβέλα 1, Μπένιτς, Παπαναστασίου 2, Γιούρισιτς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής