ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Νίκησε 16-15 την Αυστραλία και...πετάει για Παρίσι η Εθνική ομάδα ανδρών

  22.07.2024 23:10       922

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ανοικτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (Ρ4) η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε 16-15 της Αυστραλίας.

Λίγες μόλις ώρες πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, προκειμένου να λάβει μέρος για 17η φορά και 12η σερί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άφησε θετικές εντυπώσεις κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο με τον οποίο πραγματοποίησαν κοινές προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

Όπως στη τελευταία επίθεση, στα 15’’ από τη λήξη, που παίξαμε με παίκτη παραπάνω, γυρίσαμε τη μπάλα, και σκοράραμε για το τελικό 16-15.

Ύστερα από ένα... εκρηκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, όπου πέτυχε επτά τέρματα, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο ημίχρονο με 9-7. Οι Αυστραλοί, ωστόσο, κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 13-11 λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, η Εθνική μας, με όπλο την άμυνα, είχε ένα επιμέρους 4-2 και έφτασε στη νίκη.

Διαιτητές ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Νικ Χόντγκερς, και οι δύο θα «σφυρίξουν» στο Παρίσι.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας που ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις δυο ομάδες που θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός. 

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 7-3, 3-6, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Πόρτερ, Λαμπιέ, Μακσίμοβιτς 2, Νέγκους 1, Πάουερ, Λ. Έντουαρντς, Παβιγιάρντ 3, Μέρσεπ 2, Μπάιρνς, Μπερεχούλακ 3, Πουτ, Μπ. Έντουαρντς 4, Χέτζες, Πατ.  

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος