ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ/ ΑΛΜΑΤΙ

Ισοπαλία 7-7 με Ολλανδία η Εθνική και 2η θέση στον Β' Όμιλο, με Μεξικό στον χιαστί

  08.09.2015 10:28       1862

Ισόπαλη 7-7 με την Ολλανδία αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών στο σημερινό τέταρτο και τελευταίο της παιχνίδι στον Β' Όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Αλμάτι.Το αποτέλεσμα αυτό στάθηκε τελικά αρκετό για να πάρει η ελληνική ομάδα την 2η θέση στον Όμιλο καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με τους Ολλανδούς (έχει ήττα με μικρότερη διαφορά από την 1η του Ομίλου Ουγγαρία που περνάει απευθείας στα προημιτελικά (-8 έναντι -10).

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πλέον στον αυριανό (Τετάρτη 9/9, 12.40 ώρα Ελλάδας) χιαστί αγώνα για είσοδο στην 8άδα, τον 3ο του Γ' Ομίλου, που είναι τελικά το Μεξικό (που νίκησε 18-13 το Ιράν). Αν η Εθνική βγει νικήτρια από αυτό το παιχνίδι, θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Πέμπτης την Κροατία (που ήρθε 1η στον Α' Όμιλο).

Το παιχνίδι με την Ολλανδία ήταν συγκλονιστικό με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ένταση και κλειστές άμυνες. Οι παίκτες του Χατζηθεοδώρου ήταν πολύ καλοί στην άμυνα (ιδίως στον παίκτη λιγότερο) με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Ζερδεβά, αλλά παράλληλα δεν μπορύσαν να βρουν εύκολα λύσεις απέναντι στους Ολλανδούς που αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι για την Ελλάδα.

Η Εθνική μας, πάντως, παρότι είχε βρεθεί να χάνει με 4-3 στα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, κατάφερε στη συνέχεια να πάρει προβάδισμα και να βρίσκεται μπροστά με 7-5 στα 2 λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Αλλά δεν μπόρεσε τελικά να αποτρέψει την ισοπαλία. Οι Ολλανδοί μείωσαν στην εκπνοή του τρίτου οκτάλεπτου σε 7-6 και ισοφάρισαν με το μοναδικό γκολ που επιτεύχθηκε στο τέταρτο οκτάλεπτο.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Καλογεράκος με 3 γκολ. Η Ελλάδα είχε 3/5 με παίκτη παραπάνω και 2/2 πέναλτι, ενώ η Ολλανδία είχε 3/10 με παίκτη παραπάνω και 2/2 πέναλτι.

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ 7-7

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 3-2, 0-1.

Σκόρερ:

ΕΛΛΑΔΑ: Καλογεράκος 3, Κοπελιάδης 2, Νικολαϊδης 1, Καπετανάκης 1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Χέπελμαν 3, Βενχάους 2, Μίλερ 2.

Διιατητές: Ματάκε (Ρουμανία), Ματιγιάσεβιτς (Μαυροβούνιο).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής