ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / ΠΛΕΙ ΟΦ

Ιστορικές στιγμές για Απόλλωνα Σμύρνης, 4άδα και έξοδο στην Ευρώπη, 8-7 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη

  05.05.2019 16:20       748

Η εντυπωσιακή φετινή πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών συνεχίζεται και στα πλέι οφ και τη φέρνει σε μια ανεπανάληπτη στιγμή στην ιστορία της ομάδας.

Ο Απόλλων νίκησε τον ΠΑΟΚ και στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, με 8-7, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την Α' φάση των πλέι οφ, με ανατροπή και με γκολ του κορυφαίου σκόρερ του Νίκοαλ Μοσκόφ, 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Έτσι έκανε το 2-0 στις νίκες και προκρίθηκε στην 4άδα και τους ημιτελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, κάτι που του εξασφαλίζει έξοδο στην Ευρώπη (επίσης για παρθενική φορά).

Στα ημιτελικά των πλέι οφ (Β' φάση) η ομάδα του Γιάννη Κατρουτζανάκη θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει για τις θέσεις 5η-6η, με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Υδραϊκό.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 5-3, η "ελαφρά ταξιαρχία" κατάφερε να ανακάμψει και να περάσει μπροστά με 7-5, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει (7-7). Το νικητήριο γκολ για τον Απόλλωνα, όμως, πέτυχε ο Μοσκόφ (4 συνολικά) και έδωσε τη νίκη στον Απόλλωνα. Διακριθείς από πλευράς ΠΑΟΚ ο Καρούντζος που πέτυχε 5 γκολ.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 7.52 πριν από τη λήξη του 3ου οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Βέργος Παναγιώτης, για έντονη διαμαρτυρία, ενώ προηγουμένως είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νο 1 του Απόλλωνα Σμύρνης κ. Γαλανίδης Κωνσταντίνος, δέχθηκε κόκκινη κάρτα διότι έκανε χειρομονίες απρεπείς και απευθυνόμενος προς το μέλος του ΔΣ ΠΑΟΚ κ. Ελευθεριάδη Ιωάννη, του φώναζε δυνατά "ρούφα Ελευθεριάδη".

ΠΑΟΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 7-8

Οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 0-3, 2-2.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Κόχειλας, Κουλούρης, Νάνος, Κεχαλάρης, Καρούντζος 5, Παυλίδης Χ., Σολεϊμάνιπακ, Χαραλαμπόπουλος 1, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης, Βοζίκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 1, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης 3, Μοσκόφ 4, Παπαλουκάς – Θεοδόσης, Παπαδόπουλος Γ., Μαυρωτάς Λ., Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης Δ., Γραμματικός, Αλαμάνος, Κούμης, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Κυράνης Κ.

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής