ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της LEN, στα γραφεία της ΚΟΕ

  02.04.2022 15:36       821

Σημαντική ημέρα, η σημερινή (2/4) για την ΚΟΕ, με την παρουσία – για πρώτη φορά - του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντόνιο Χοσέ Σίλβα στα γραφεία της, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας – και Αντιπρόεδρο της LEN – Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Ο Πρόεδρος της LEN, ενημερώθηκε μεταξύ των άλλων και για το ψηφιακό πρόγραμμα της ΚΟΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης, για το οποίο και εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία να αποτελέσει αντικείμενο σχεδίασης και εφαρμογής του και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες, δήλωσαν μεταξύ των άλλων:

ΑΝΤΟΝΙΟ ΧΟΣΕ ΣΙΛΒΑ: «Μαζί τον κ. Γιαννόπουλο, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε όλα τα προγράμματα, να δουλεύουμε σαν ομάδα και να βάλουμε  σε νέα εποχή τον υγρό στίβο στην Ευρώπη, μαζί με τη FINA, με μεγάλη συνεργασία με όλους.

Μόλις παρακολούθησα μια μικρή παρουσίαση από τα στελέχη της ΚΟΕ με όλα τα στρατηγικά πλάνα, ειδικά τον τρόπο σκέψης για το μέλλον, όχι μόνο σε συνολικό επίπεδο, αλλά και για άλλα πιο μικρά κολυμβητικά προγράμματα και θέλω να πω ότι είναι πολύ ωραία. Θα κάνουμε το ίδιο στη LEN, σε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, που είναι πολύ καλός υποστηρικτής και Αντιπρόεδρος της LEN. Σίγουρα θα ρωτήσω τον Κυριάκο να μας βοηθήσει με αυτήν την ομάδα να κάνουμε το ίδιο στην Ευρώπη και να υποστηρίξουμε κάθε μία από τις 52 ευρωπαϊκές χώρες, για την μελλοντική πρόοδο της κολύμβησης.

Δεν το ξέρετε, δεν ήμουν σε υψηλό επίπεδο σαν τον Κυριάκο, αλλά ήμουν στην Εθνική ομάδα πόλο της Πορτογαλίας και προηγουμένως  κολυμβητής.

Σήμερα και αύριο θα δω τους αγώνες στον Πειραιά. Δεν μπορώ να έχω προτίμηση, αλλά θα δω τα καλύτερα παιχνίδια, και στο τέλος θα δώσω τα συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα. Θα κάθομαι δίπλα από τον κ. Γιαννόπουλο που θα φωνάζει όλη την ώρα, τον ξέρω, για να υποστηρίξει την ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό.

Θέλω ξανά να ευχαριστήσω τον κ. Κυριάκο Γιαννόπουλο για αυτήν την συνάντηση και για την προσέγγιση, επειδή είναι πολύ σημαντικό ότι η LEN και η κολύμβηση στην Ευρώπη μπορούν να είναι με όλα τα σημαντικά ενδιαφερόμενα μέλη και τον κόσμο των αθλημάτων».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρόεδρος της LEN αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας και που μας έκανε την τιμή, για πρώτη φορά πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, να επισκεφτεί την Κολυμβητική Ομοσπονδία, να έρθει στα γραφεία μας και να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση που έκαναν τα στελέχη της Ομοσπονδίας προς τον ίδιο.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή. Αυτά που παρουσίασαν τα στελέχη μας, τον ενθουσίασαν. Είναι γνωστό πως είμαστε στο πλευρό του και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειές του. Είμαστε στην ίδια γραμμή σκέψης και οράματος και επιθυμία συνεργασίας.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία η ΚΟΕ θα κερδίσει πολλά σε αυτά που έχουμε βάλει στόχο και όραμα να αφήσουμε για το καλό των αθλημάτων του υγρού στίβου στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα υπάρχει περαιτέρω συνεργασία της LEN και της ΚΟΕ».

Στη συνάντηση με τον Αντόνιο Χοσέ Σίλβα, στα γραφεία της ΚΟΕ, παραβρέθηκαν ακόμη ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Γιαννουρής, ο Διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος, καθώς και άλλα στελέχη.

Πριν την επίσκεψη του στα γραφεία της ΚΟΕ, ο Αντόνιο Χοσέ Σίλβα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ομοσπόνδίας Κυριάκος Γιαννόπουλο, επισκέφτηκε και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ