ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / FINAL-8 CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορική πρόκριση στον ημιτελικό για τους υπέροχους σύγχρονους «μπέμπηδες» του ΝΟ Βουλιαγμένης, 11-10 τη Μπρέσια - Και τώρα η Προ Ρέκο (update)

  31.05.2023 21:18       6916

Οι μάγκες από τη Βουλιαγμένη, οι υπέροχοι σύγχρονοι “μπέμπηδες” του ΝΟΒ τρέλαναν την Ευρώπη. Η φοβερή και τρομερή ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και του αθάνατου ελληνικού πόλο ζει το όνειρό της και είναι στην κορυφαία τετράδα των ομάδων της γηραιάς ηπείρου...

Η εκπληκτική Βουλιαγμένη δεν πτοήθηκε ούτε από την καταιγίδα που ξέσπασε στο ημίχρονο του αγώνα και έκανε το μεγάλο μπαμ, την τεράστια έκπληξη στον τρίτο προημιτελικό του Final-8 του Champions League στο Βελιγράδι, καθώς επιβλήθηκε με 11-10 επί της περίφημης ιταλικής Μπρέσια (που ήταν το φαβορί) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έτσι, αύριο Πέμπτη (1/6) στις 21.00 θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης (τέταρτος προημιτελικός), που ακολουθεί, ανάμεσα σε Προ Ρέκο και Φερεντσβάρος, με όνειρο την πρόκριση στον τελικό.

Μεγάλο ματς έκανε ο Μπάμπης Τρούλος (βασική φωτο) με τέσσερα γκολ, ενώ τρία είχε ο Στάθης Καλογερόπουλος. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν και ο τερματοφύλακας Τζωρτζάτος και ο φουνταριστός Δημήτρης Νικολαΐδης. Βασικό όπλο για τον ΝΟΒ, επίσης, η πολύ καλή άμυνα, ενώ δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη διακοπή που έγινε λόγω καταιγίδας στο ημίχρονο.

Έτσι οι Βουλιαγμενιώτες κατάφεραν να προηγούνται και με τρία γκολ διαφορά, 7-4, 8-5 (8-6 έληξε το ημίχρονο), αλλά και με 10-7. Οι Ιταλοί μείωσαν στο ένα γκολ, 11-10, πίεσαν στο τέλος, αλλά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας κράτησαν γερά.

ΜΠΡΕΣΙΑ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-11 

Οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3.

ΜΠΡΕΣΙΑ (Σάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντόλτσε 1, Πρεσιούτι, Τζιανάτζα 1, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ιοντίτσε 2, Χάρκοβ, Αλεσιάνι 2, Λουόνγκο 2, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάγκι.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης.

Αναλυτικά η διακύμανση ΕΔΩ.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ - ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ 8-4

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά η κάτοχος του τίτλου Προ Ρέκο.Η ιταλική ομάδα επιβλήθηκε σχετικά εύκολα επί της Φερεντσβάρος με 8-4 και εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά του Final-8 του Champions League. Έτσι η βασίλισσα της Ευρώπης τα δύο προηγούμενα χρόνια θα είναι η αντίπαλός της Βουλιαγμένης, αύριο Πέμπτη (1/6) στις 21.00. Η ουγγρική ομάδα, από τη πλευρά της, θα παίξει για τις θέσεις 5-8 κόντρα στην Μπρέσια, στις 18.00.

Αναλυτικά τα στοιχεία και η διακύμανση ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (1/6):

  • 16.30 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ – Ολυμπιακός (θέσεις 5-8)
  • 18.00 Μπαρτσελονέτα – Νόβι Μπέογκραντ (Ημιτελικός)
  • 19.30 Μπρέσια – Φερεντσβάρος (θέσεις 5-8)
  • 21.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Προ Ρέκο (Ημιτελικός)

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής