ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

«Ιστορική χρονιά για τον Ελληνικό αθλητισμό»

  30.12.2018 20:22       1010

Το 2018 φτάνει στο τέλος του, αφήνοντας μια πολύ γλυκιά γεύση στο χώρο του υγρού στίβου, όπου είδαμε πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα.

Στην υδατοσφαίριση, η Εθνική ομάδα Νέων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η Εθνική Εφήβων κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι το ταλέντο στο Ελληνικό πόλο είναι αρκετό. Η Εθνική ομάδα των Γυναικών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Europa Cup, ενώ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, επιτυχίες σημειώθηκαν και στα υπόλοιπα αθλήματα. Στην κολύμβηση, ο Γκολομέεβ, ο Χρήστου, ο Θόμογλου, ο Παπαστάμος και άλλοι αθλητές σήκωσαν ψηλά την Ελληνική σημαία. Διακρίσεις είχαμε και στην Τεχνική κολύμβηση και τις Καταδύσεις, όπου η χώρα μας πήρε πολλά μετάλλια, δείχνοντας ότι το μέλλον του Ελληνικού υγρού στίβου θα είναι λαμπρό. 

Με τις προετοιμασίες για τη νέα χρονιά, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Ελληνικής υδατοσφαίρισης, δίνοντας, παράλληλα, τις δικές του ευχές για το νέο έτος: «Το 2018 ήταν μια ιστορική χρονιά για την Ελληνική υδατοσφαίριση και τον Ελληνικό αθλητισμό. Σημειώθηκαν πρωτοφανής επιτυχίες στα αθλήματα, τα οποία έγκεινται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Κατακτήσαμε 7 μετάλλια, σε 8 μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν μια συρροή επιτυχιών, καθώς ποτέ ξανά δεν έχουν σημειωθεί τόσες πολλές επιτυχίες. Αν μάλιστα συμπληρώσουμε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, από την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού, τότε προσθέτουμε ακόμα μία τεράστια επιτυχία. Αυτό που εύχομαι για το 2019 είναι υγεία για τους αθλητές μας, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες που μας παρέχονται από το κράτος, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για το μέλλον. Το νέο χρόνο υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις και τεράστιες διοργανώσεις, σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, κάποιες από τις οποίες θα διοργανώσει η Ελλάδα και στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρωταγωνιστές σε όλες τις διοργανώσεις».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, δήλωσε: «Η χρονιά που φεύγει μπορεί να χαρακτηριστεί, άκρως, πετυχημένη. Καταφέραμε να συλλέξουμε πολλά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες και τα αθλήματα και ελπίζω να συνεχιστεί η προσπάθεια των αθλητών με, ακόμη, περισσότερο μεράκι. Θα ήθελα να ευχηθώ, το 2019 να είναι ένας χρόνος που θα φέρει υγεία και ευτυχία, τόσο στους αθλητές, όσο και σε όλο τον κόσμο».

Γραφείο τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ