ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ισχυρή φωνή με την ένταξη της Μαρίας Θηβαίου και στην Τεχνική Επιτροπή της FINA - “Νέα πνοή…”

  17.01.2018 04:49       1229

Ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη για την ελληνική Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του μπιρό της FINA να εντάξει εκ νέου στην Τεχνική Επιτροπή του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία την Ελληνίδα εκπρόσωπο Μαρία Θηβαίου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του μπιρό στην Κίνα, όπου μετά από σχετική εισήγηση -την οποία υποστήριξε και το μέλος της διοίκησης της FINA και Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος-, έγινε δεκτή η διεύρυνση της συγκεκριμένης Επιτροπής με κάποια μέλη ακόμα, ανάμεσά τους και η κυρία Θηβαίου.

Κάτι που σημαίνει ότι ενισχύεται σημαντικά η φωνή της Ελλάδας στα κέντρα αποφάσεων. Θυμίζουμε ότι η Μαρία Θηβαίου μετέχει, ως Αντιπρόεδρος, και στην Τεχνική Επιτροπή Καλλιτεχνικής κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN). Η ίδια, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που μας παραχώρησε, σχολιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μας λέει για τον άλλο αέρα που πνέει πλέον στο άθλημα, κάτι που διαφάνηκε κυρίως στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής της LEN, ενώ μας μιλάει για την προετοιμασία και τις προοπτικές των Εθνικών μας Ομάδων Γυναικών και Νεανίδων, αλλά και για το 2o “Hellas Beetles Cup” που έχει ενταχθεί πλέον στη σειρά των “FINA World Series”.

“Σίγουρα, η ελληνική εκπροσώπηση και σε παγκόσμιο επίπεδο κάνει ακόμα πιο ισχυρή τη φωνή μας στο παγκόσμιο στερέωμα”, τονίζει η κ. Θηβαίου, που μας ενημερώνει για τις θετικές εξελίξεις και στην Τεχνική Επιτροπή του αθλήματος στη LEN. “Μέχρι τώρα συζητάγαμε πολύ και για πολλά πράγματα, αλλά δεν παίρναμε ουσιαστικές αποφάσεις. Αντίθετα, αυτή τη φορά οι συζητήσεις ήταν μεστές. Μιλήσαμε για σημαντικά θέματα και ελήφθησαν πολύ σημαντικές αποφάσεις. Βλέπω μία τάση ενθουσιασμού από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέναντι στην Επιτροπή και μια πρόθεση να δώσουν έμφαση σε ό,τι αφορά τη Συγχρονισμένη. Υπάρχει μια νέα πνοή, αυτή την αίσθηση έχω. Βλέπω να αγκαλιάζουν με ζέση το άθλημα και οι άνθρωποι της κεντρικής διοίκησης της LEN. Ταιριάζουν τα χνώτα μας, είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και αυτό θα οδηγήσει σίγουρα στην εξέλιξη του αθλήματος. Υπάρχει διάθεση και θέληση να αλλάξουν πράγματα”.

Για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, με την ιδιότητά της ως ομοσπονδιακή προπονήτρια, σχολιάζει: “Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της φέτος πολύ νωρίς. Υπάρχουν, βέβαια, τα προβλήματα στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, με τη θερμοκρασία του νερού και παλεύουμε να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν έχουμε δει σημαντική βελτίωση. Οι εναλλακτικές δεν ξέρω ποιες είναι και αν θα υπάρξουν. Προς το παρόν δουλεύουμε με τα μέσα που διαθέτουμε. Έχουν ολοκληρωθεί κάποια καμπ προετοιμασίας, περισσότερο για την Εθνική Γυναικών και λιγότερο της Νεανίδων. Όμως στην Εθνική Γυναικών το 70% είναι Νεάνιδες κι έτσι τονώνεται παράλληλα η προετοιμασία της Νεανίδων. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε φέτος τη μεγάλη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος των Νεανίδων, στα μέσα Ιουλίου στη Βουδαπέστη. Μετά, στις αρχές Αυγούστου, έχουμε το Ευρωπαϊκό Γυναικών στη Γλασκώβη. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Αν μπορούσαμε να λύσουμε και το πρόβλημα των συνθηκών, ακόμα καλύτερα. Ευελπιστώ ότι θα γίνει πολύ σωστή δουλειά στην προετοιμασία, θα μπουν οι βάσεις, τα θεμέλια. Αυτό είναι το σημαντικό. Όσο για τα αποτελέσματα, δεν θέλω να κάνω προβλέψεις και εκτιμήσεις, αλλά όταν έρθουν οι αγώνες θα τα ελέγξουμε. Φυσικά και θέλω να πάμε πολύ καλά, με διακρίσεις. Έχουμε φιλοδοξίες και μπορούμε να πάμε ψηλά. Οπωσδήποτε θέλουμε να πάμε καλύτερα από το περσινό Ευρωπαϊκό Νεανίδων όπου η ομάδα δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα λόγω κακής κρίσης. Κι ελπίζω στο μέλλον να μην επαναληφθούν τα ίδια δυσάρεστα φαινόμενα”.

Το σπουδαίο διεθνές μίτινγκ “Hellas Beetles Synchro Cup”, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία πέρυσι και εντάχθηκε φέτος στα “FINA World Series”, δηλαδή στις διοργανώσεις που έχουν επιλεγεί παγκοσμίως στο πλαίσιο του παλιού παγκοσμίου κυπέλλου, θα διοργανωθεί και φέτος (15-17 Ιουνίου στη Σύρο) από τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, την ΚΟΕ και τον Δήμο Σύρου. Η Μαρία Θηβαίου τονίζει σχετικά: “Αυτό, φυσικά, έχει παγκόσμια απήχηση και θα υπάρξουν συμμετοχές από πολλές χώρες απ’ όλες τις ηπείρους. Έτσι ο πήχης ανεβαίνει κατά πολύ. Η προετοιμασία για τη διοργάνωση έχει ξεκινήσει ήδη. Το γεγονός ότι έχουμε κοντά μας την Κολυμβητική Ομοσπονδία ως αρωγό μας βοηθάει πολύ, καθώς έχει την εμπειρία να διοργανώνει τέτοιους μεγάλους αγώνες. Ευελπιστούμε, εξάλλου, ότι ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα βοηθήσει όπως και πέρυσι και ακόμα περισσότερο, γιατί αντιλαμβάνονται κι εκείνοι πως πρόκειται για κάτι πολύ θετικό για το νησί”.

Όσο για τη συνεισφορά του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” στην Εθνική ομάδα και εν όψει του “Hellas BeetlesCup”: “ Η “Καλλιπάτειρα” και ιδιαίτερα η Πρόεδρός της Κατερίνα Παναγοπούλου, είναι θερμός υποστηρικτής της προσπάθειάς μας και το δείχνει για δεύτερη χρονιά. Είχε την ευαισθησία από την αρχή και εκτίμησε πως αυτό που κάνει θα φέρει καλό αποτέλεσμα. Αναγνωρίζει το έργο μας και συνεχίζει να το υποστηρίζει έμπρακτα (οικονομικά) και ηθικά και με όλη της την ψυχή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής