ΤΕΧΝΙΚΗ / Μαρία Θηβαίου

«Ισχυρή η φωνή της Ελλάδας»

  02.10.2012 15:51       1064

Τιμητική για την ίδια, την ΚΟΕ αλλά και τους συνεργάτες της, θεωρεί την εκλογή της στην Τεχνική Επιτροπή Συγχρονισμένης κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) η Μαρία Θηβαίου, κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Κασκάις της Πορτογαλίας.

Παράλληλα επισημαίνει τις παρεμβάσεις που κρίνει η ίδια ως απαραίτητες να γίνουν για το καλό το αθλήματος σε διεθνές επίπεδο και ευελπιστεί η φωνή της Ελλάδας να γίνει ισχυρότερη.

Οι δηλώσεις της:

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα, η εκλογή μου στην Τεχνική Επιτροπή της Συγχρονισμένης κολύμβησης. Πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ επάξια στις υποχρεώσεις μου, με στόχο πάντοτε η φωνή της Ελλάδας να γίνει ισχυρότερη και να έχουμε λόγο και άποψη στα δρώμενα και τις εξελίξεις του αθλήματος στην Ευρώπη.

Κι αυτό γιατί όπως είναι φανερό, δεν αρκεί η αγωνιστική δύναμη και προσπάθεια, αλλά χρειάζεται και η δύναμη του λόγου μας, όταν κρίνεται η τύχη μας στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν είναι προσωπική επιτυχία η εκλογή μου αλλά αφορά και τους συνεργάτες μου που  δίνουν πείσμα και ψυχή μαζί μου για το άθλημα. Με τη βοήθεια και της ΚΟΕ, ελπίζω να έχουμε αλλαγή πορείας ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα τις εξελίξεις στα διεθνή κέντρα λήψης των αποφάσεων για το άθλημα.

Θεωρώ ότι κάποια πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν ώστε η συγχρονισμένη κολύμβηση να γίνει περισσότερο επικοινωνιακό άθλημα και λιγότερο ελιτίστικο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, θα επιθυμούσα, για παράδειγμα, να διορθώσουμε την αδικία που υπάρχει με τις συμμετοχές μόνον 8 χωρών – από τις οποίες οι 5 προέρχονται από τις ηπείρους – στο Ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Νομίζω ότι αν εξακολουθήσει αυτό, υποτιμάται κυρίως η Ευρώπη, όπου και αναπτύσσεται κυρίως το άθλημα της συγχρονισμένης».

Στη ΦΩΤΟ η Μαρία Θηβαίου, στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βόλο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ