ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ισχυρός στην έδρα του ο ΠΑΟΚ, 11-9 τον Παναθηναϊκό

  29.04.2015 15:37       762

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σημαντική νίκη, κυρίως για την ψυχολογία του εν όψει των πλέι οφ, επί του Παναθηναϊκού με 11-9, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο δικέφαλος του Βορρά παίζοντας και με τη δύναμη της έδρας -παρότι οι οπαδοί του που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο ήταν ελάχιστοι- κατάφερε να προηγηθεί και με 5-1, 7-3 και 8-5, με κορυφαίους τους Αληχανίδη και Σολανάκη που βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα και πέτυχαν από 4 γκολ. Ο Παναθηναϊκός, που είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες στον παραπάνω κατάφερε να ανακάμψει και στα μέσα του τελευταίου (δ') οκτάλεπτου μείωσε και ισοφάρισε περίπου δύο λεπτά πριν από το φινάλε σε 9-9 (με τον Θεοδωρόπουλο). Στη συνέχεια, όμως, οι δυο πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ πέτυχαν από ένα γκολ (ο Σολανάκης στο 1.05 πριν από τη λήξη και ο Αληχανίδης στο 0.16) και έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους (ενδιάμεσα είχε χάσει ευκαιρία ο ΠΑΟ με τον Αφρουδάκη).

Ο ΠΑΟΚ είναι οριστικά (από την προηγούμενη αγωνιστική) 5ος στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, ενώ ο Παναθηναϊκός περιμένει το αποψινό αποτέλεσμα του ΝΟ Βουλιαγμένης για να δει αν θα πάει στην τελευταία αγωνιστική ως 3ος ή 4ος.

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11-9

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 3-2, 3-4.

ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Κεχαγιάς Στρ. Καραμπέτσος
Σαρησάββας Κομάντινα
Μιτελούδης Σαρτζετάκης
Αληχανίδης 4 Κόχειλας Ν.
Προσινικλής Κουρλιάφτης
Νικολαϊδης Θεοδωρόπουλος 2
Κόλιανιν Παπαδόγκωνας 4
Παπαποστόλου Καλογεράκος 1
Βογιατζόγλου 2 Αφρουδάκης Γ. 1
Σολανάκης 4 Δερμιτζάκης Δ.
Μαζοκοπάκης Χαραλαμπόπουλος
Βαχαρέλης 1 Γερακούδης 1
Μπεζιλιώτης Γρηγοριάδης
Αντιβαλίδης
Κίσσας
Προπονητής: Πάνος Βέργος Προπονητής: Κώστας Λούδης

Διαιτητές: Μπουδραμής, Κυράνης Κ.

Αλυτάρχης: Μιχάλης Ράντσος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής