ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα»

  20.02.2012 11:33       1502

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη στη Λάρισα το χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης στην κατηγορία ΟΠΕΝ. Για τη διοργάνωση μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο τεχνικός σύμβουλος της κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, Χριστόδουλος Χούμας: «Σε γενικές γραμμές οι αθλητές έκαναν πολύ καλές επιδόσεις, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος. Σημειώθηκαν επιδόσεις ορίων για το Πανευρωπαϊκό των νέων από τον Βαζαίο και τον Καρακαϊδό, ενώ άλλοι πλησίασαν αυτά τα όρια. Επίσης και μεγαλύτεροι αθλητές ήταν κοντά στο να πιάσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία ωραία και ανταγωνιστική διοργάνωση και πέρασε ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την κολύμβηση σε ένα υψηλό επίπεδο τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και διοργανώσεων».

Παρά τα θετικά του λόγια ο κ.Χούμας περίμενε καλύτερες επιδόσεις: «Είναι αλήθεια ότι αναμέναμε περισσότερα από τους αθλητές, αλλά αναγνωρίσω πως δεν είχε έρθει το φορμάρισμα τους. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, αφού πολλές φορές δεν έχουν πισίνα να προπονηθούν. Περιμένω σε επόμενα μίτινγκ να αποδώσουν καλύτερα και να έχουμε περισσότερα όρια για τα Ευρωπαϊκά και τους Ολυμπιακούς».

Για τη διοργάνωση τόνισε: «Μετά από πολλά χρόνια η Λάρισα υποδέχθηκε τη διοργάνωση. Οι τοπικοί παράγοντες έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός μας έδωσε τη δυνατότητα να διοργανώσουμε το χειμερινό ΟΠΕΝ και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερο θετικό».

Στη φωτογραφία ο τεχνικός σύμβουλος της κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Χριστόδουλος Χούμας

Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος