ΤΕΧΝΙΚΗ / KOE AWARDS 2013

Ήταν όλοι τους εκεί!

  13.02.2014 23:17       3270

Σε ένα κατάμεστο «ATHENS LEDRA MARRIOT» όπου βρέθηκαν πάνω από 700 άτομα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα «KOE Awards», τα βραβεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έπειτα από μία δεκαετία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η αθλητική ηγεσία του τόπου, στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και το σύνολο των ανθρώπων που υπηρετούν τα έξι αθλήματα της ΚΟΕ.

Αναλυτικά η λίστα με τους ανθρώπους που τιμήθηκαν:

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, 6η στη Βαρκελώνη, Χάλκινο στους Μεσογειακούς

Υδατοσφαίριση (άνδρες): Τσαλκάνης, Γαλανίδης, Μυλωνάκης, Γούβης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος (παίκτες), Κεχαγιάς, Βαμβακάρης (προπονητές).

Η Εθνική πόλο Γυναικών, 6η στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Υδατοσφαίριση (γυναίκες, νέες γυναίκες, νεάνιδες): Κούβδου, Διαμαντοπούλου Χρυσή, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Βασιλική, Ψούνη, Πλευρίτου Μαργαρίτα, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελευθερία, Μπενέκου Άλκηστη, Κότσια, Τερεφού, Χυδηριώτη, Σώρα, Ξενάκη, Καλογεράκου, Μπενέκου Ιόλη, Κοντογιάννη, Σταματοπούλου, Πάτρα Ειρήνη, Νιαρχάκου, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Βασιλική, Μαμόγλου, Πάτρα Μαρία, Νανούση (παίκτριες), Μορφέσης, Λέανδρος (προπονητές).

Οι πρωταθλητές κολύμβησης και οι προπονητές που τους οδήγησαν στις επιτυχίες στους Μεσογειακούς Αγώνες

Κολύμβηση (άνδρες): Χρήστου, Κοντιζάς, Μυλωνάς, Σαμιλίδης, Δημητριάδης, Γκολομέεβ, Βαζαίος, Κουλούρης, Κολιόπουλος, Μελαδίνης, Κατραντζής, Μπενεχούτσος, Σοφιανίδης, Κυνηγάκης (αθλητές), Ορφανίδης, Οικονόμου, Βαγγελακάκης, Νικολόπουλος, Αθυμαρίτης, Μηλιδάκης, Δαμασιώτης, Χατζηγιαννάκης, Καλογερόπουλος, Τηλιγαδάς (προπονητές).

Κολύμβηση (γυναίκες): Δράκου, Καραντάκου, Βουρνά, Γιαρένη, Συρίγου, Σαχά, Μητσάκου, Μαρκαντέ, Λεμπλ (αθλήτριες), Λεκάκης, Μανταλούφας, Κραουνάκης, Μαντάς, Γιαννόπουλος, Κανελλόπουλος, Βούλτσος, Βάλλας, Μήτρακας (προπονητές).

Ο Νίκος Γέμελος (ομοσπονδιακός τεχνικός) ανάμεσα στους κορυφαίους της ανοιχτής θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη και Κέλλυ Αραούζου.

Ανοιχτή Θάλασσα: Γιαννιώτης, Φωκαΐδης, Νέγρης, Τσιραπίδης, Αρνιακός, Καστόρης, Αραούζου, Κυριλή (αθλητές), Γέμελος, Κανελλόπουλος, Ζαγκανάς, Καλλής (προπονητές).

Τα παιδιά των καταδύσεων (Μιχάλης Φαφαλής, Στέφανος Παπαρούνας) και ο προπονητής τους (Πέτρος Φυρίγος)

Καταδύσεις: Παπαρούνας, Φαφαλής, Μπανούση, Κατσούλη (αθλητές), Φυρίγος, Αρταμόνοφ (προπονητές).

Η τεχνική κολύμβηση έφερε και το 2013 μεγάλες και πολλές διακρίσεις

Τεχνική Κολύμβηση (άνδρες): Καρεντζόπουλος, Μπάλντουιν, Τσουρουνάκης, Βασιλόπουλος, Χριστοφορίδης, Μαρίνος, Παπουτσής, Κουρλάκης, Μπίρμπας, Σταυρίδης, Οικονομόπουλος, Πατεράκης, Μιτάκος, Ξυδάς, Ραβάνης (αθλητές), Χαϊδάρης, Μυρίλος, Ξιάρχος, Καλαϊτζογλίδης, Κάβουρας, Καλαμαρίδης, Σιάμης, Σπυριούνης, Βασιλόπουλος (βραβεύεται και ως αθλητής), Λιάπης, Ατζεμιάν, Σαλταμανίκας (προπονητές).

Τεχνική Κολύμβηση (γυναίκες): Κτένα, Καλογεροπούλου, Βασιλοπούλου, Τσίκλη Νατάσα, Βασιλειάδου, Χρηματοπούλου, Μπαρμπακυριακού, Αγαπητού, Παναγιωτίδου, Μπουφίδη, Μακρία (αθλήτριες), Αδάμ, Μυρίλος, Τσίκλη Βίκυ (προπονητές).

Ομορφιά και χάρη από τις κυρίες της συγχρονισμένης κολύμβησης. Ανάμεσά τους, η Βουλευτής Άννα Καραμανλή

Συγχρονισμένη Κολύμβηση: Σολωμού, Πλατανιώτη, Αλζιγκούζη-Κομινέα, Μπαχτσεβανίδου, Γιαλίδη, Γκεοργκίεβα, Καφετζή, Κουτίδου, Παπάζογλου, Τσιπουρίδη-Παρασκευοπούλου, Μαλκογεώργου, Σαραντίδη, Στραβάκου, Τσόλα, Φουκαλά, Δημακάκου, Μαζοκοπάκη, Γκουζούνα, Φαραντούρη, Δάντη, Ταξοπούλου, Αρμάου, Τσιαούση, Ταξοπούλου, Δίπλα, Μπαδογιάννη (αθλήτριες), Τσερνέτσκα, Θηβαίου (προπονήτριες).

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  1. Κώστας Αγοραστός
  2. Πάνος Σκοτεινιώτης
  3. Αριστείδης Παπαδόπουλος
  4. Χρήστος Χουλιόπουλος
  5. Πέτρος Λινάρδος
  6. Έλλη Ρουσσάκη
  7. Χριστίνα Θαλασσινίδου
  8. Θωμάς Μπίμης
  9. Νίκος Σιρανίδης
  10. Κική Λιόση
  11. Γιάννης Τσουρουνάκης
  12. Στράτος Σεφτελής

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης τιμά μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες κολυμβήτριες, την Έλλη Ρουσάκη. 


Η Χριστίνα Θαλασσινίδου (δεξιά) αποτέλεσε θρύλο της συγχρονισμένης κολύμβησης και τιμήθηκε από την Άννα Μαρκοπούλου.

Η Κική Λιόση (δεξιά) έδωσε το παρόν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Γυναικών και δικαιολογημένα τιμήθηκε από την ΚΟΕ (το βραβείο η Βασιλική Γαρελίδη - Αρβανιτοπούλου).

Ποιος θα μπορούσε να αγνοήσει τον Θωμά Μπίμη και τον Νίκο Συρανίδη, που πήραν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004; Τους τίμησε ο πρωτεργάτης του αθλήματος, Αιμίλιος Φυρίγος. 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και ο δημοσιογράφος, Στράτος Σεφτελής, που διακρίνεται ανάμεσα στους αρχηγούς των Εθνικών ομάδων πόλο, Αντιγόνη Ρουμπέση και Χρήστο Αφρουδάκη. 

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΕ

1. Farantouris Financial Advisors

2. POOLSPORT                              

3. Immiflex (Πανελλήνιος Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών)

4. Enduards MED

5. JOMA

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, οι χορηγοί στηρίζουν το έργο της ΚΟΕ.


Οι δηλώσεις από την εκδήλωση

«Κάναμε την εκδήλωση για να δείξουμε ότι σ’ αυτό το χτύπημα που δέχεται πανταχόθεν, ο ελληνικός αθλητισμός ζει, αναπνέει, είναι δυνατός» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. 

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Μετά από πάρα πολλά χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε τα «KOE Awards» για τις επιτυχίες του 2013, παρ’ όλο που η Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι εδώ και χρόνια πρώτη σε μετάλλια στις Ολυμπιάδες, στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θα αναρωτηθούν, μερικοί, για ποιο λόγο κάναμε φέτος αυτή την εκδήλωση, σε καιρούς χαλεπούς για τον αθλητισμό. Η απάντησή μας είναι ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο την κάναμε, γιατί πρέπει να δείξουμε ότι σ’ αυτό το χτύπημα που δέχεται πανταχόθεν, ο ελληνικός αθλητισμός ζει, αναπνέει, είναι δυνατός. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα βραβεία τα κάνουμε διότι πρώτον, ήταν απαίτηση από τον καινούργιο χορηγό επικοινωνίας μας, του ΟΤΕ TV. Και δεύτερον, διότι για τη σημερινή εκδήλωση βρέθηκε απλόχερα ένας χορηγός, ο οποίος είναι ένα δικό μας παιδί, μέλος του ΔΣ, ο Δημήτρης Φαραντούρης με την εταιρία Farantouris Financial Advisors».

Σε ερώτηση αν ο αθλητισμός έχει μέλλον, ο πρόεδρος της ΚΟΕ απάντησε: «Ο αθλητισμός έχει σήμερα. Και χθες είχε. Όσον αφορά το «αύριο», θα δούμε, δεν ξέρω. Αλλά θέλω να δείξουμε ότι πραγματικά είναι παρόν και είναι ο,τι καλύτερο έχει αυτή η χώρα να δείξει προς τα έξω. Αυτό πρέπει να το φωνάξουμε και να το ακούσουν όλα τα ώτα που πρέπει να το ακούσουν. Από την άλλη μεριά, έχουμε τόσα παιδιά να βραβεύσουμε, που είναι θέμα τιμής, πλέον, να τους δείξουμε ότι αναγνωρίζεται η δικιά τους προσπάθεια σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι κάποια λαμπερά πράγματα που δεν μπορεί να τα σβήσει τίποτα».

«Τα δύσκολα θα υποχωρούν και τα εύκολα θα είναι μπροστά μας. Καλή δύναμη και πολλές διακρίσεις» ευχήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος (δεξιά).

Πάνος Παναγιωτόπουλος (Υπουργός Πολιτισμού): «Θελω να συγχαρώ τις οικογένειες, τα παιδια, οσους κρατάνε στις πλατες τους το πολύ μεγάλο αγωνιστικό βάρος του υγρού στίβου. Ξέρω ότι σ’ αυτή την κατάσταση βρίσκονται οι πρωταθλητές και οι πρωταθλήτριες, οι οικογένειες που βάζουν πλάτη και τους στηρίζουν, οι προπονητές, οι παράγοντες, η μεγάλη οικογένεια του ελληνικού υγρού στίβου. Mε τις διακρίσεις σας, σε δύσκολους καιρούς, καταφέρνετε να ανεβαίνει η Γαλανόλευκη ψηλά στον ιστό και να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος. Περνάμε δύσκολες εποχές, τα οικονομικά μέσα είναι πολύ λίγα. Ξέρω ότι και ο χώρος της ΚΟΕ περνά την εποχή των ισχνών αγελάδων. Με τον Γιάννη Ανδριανό και τη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού αποφασίσαμε να βάλουμε πλάτη και ό,τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε σε οικονομικούς πόρους, θα τα δίνουμε για να ενισχύσουμε τη μεγάλη σας προσπάθεια. Τα πράγματα δε θα είναι έτσι όμως. Θα τα καταφέρουμε και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε. Αυτό για το οποίο θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω είναι το πρόγραμμα και η αγωνιστικότητα τα οποία βάζετε μπροστά για να πετυχαίνετε όλες αυτές τις διακρίσεις, αλλά και για το γεγονός ότι μπορείτε και εκπροσωπείτε τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για το θέμα των κολυμβητηρίων και για τα ενεργειακά ζητήματα. Δε θέλουμε να πτοείστε. Θέλω να ξέρετε ότι σας σκεφτόμαστε και σας τιμούμε και σας στηρίζουμε. Συνεχίστε έτσι, είμαστε δίπλα σας στα δύσκολα αυτή της περιόδου. Τα δύσκολα θα υποχωρούν και τα εύκολα θα είναι μπροστά μας. Καλή δύναμη και πολλές διακρίσεις»

«Η Πολιτεία θα στηρίξει τον αγώνα της ΚΟΕ» υποστήριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Γιάννης Ανδριανός (υφυπουργός Αθλητισμού): Θα ήθελα να συγχαρώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία για το έργο που επιτελεί. Η προσπάθεια των αθλητών και η στήριξη που έχουν από την Ομοσπονδία φαίνεται από τα αποτελέσματα, γιατί το 2013 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον υγρό στίβο. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, όμως η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Τις περικοπές δεν τις έχουμε κάνει εμείς. Το Υπουργείο Οικονομικών μας έχει δώσει ένα συγκεκριμένο κονδύλι και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να κινηθούμε».

Κυριακή Γιαννακίδου (Γενική Γραμματέας Αθλητισμού): «Με χαρά βρέθηκα στην εκδήλωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Αποδέχτηκα αυτή την πρόσκληση για να είμαι κοντά σ’ αυτή την αθλητική οικογένεια που σήμερα τιμά και βραβεύει τους αθλητές της. Εξελίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, μου θύμισαν κι εμένα τα δικά μου πριν από χρόνια. Είδαμε σήμερα τους πρωταγωνιστές να βραβεύονται. Πάντα επιτυχίες σ’ αυτούς.

Για τα παράπονα που δέχεται η Πολιτεία από την Κολυμβητική Ομοσπονδία, η ΓΓΑ σημείωσε: «Τόσο ο κ. Διαθεσόπουλος, όσο και οι άλλοι πρόεδροι των ομοσπονδιών κάνουν παράπονα και πιστεύω πως μέχρι ένα σημείο έχουν και δίκιο, καθώς έχουν μειωθεί πολύ οι επιχορηγήσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες και για τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και για τις αποστολές των Εθνικών ομάδων».

Παύλος Βογιατζής (Βουλευτής ΝΔ): «Για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στις πισίνες. Από πολύ μικρό παιδί υπήρξα αθλητής, προπονητής και διαιτητής προς το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα ήθελα να συγχαρώ την Κολυμβητική Ομοσπονδία γι’ αυτή την προσπάθεια».

Η κ. Άννα Καραμανλή δέχτηκε τα συγχαρητήρια του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου για τη στάση που κράτησε στο θέμα της επαναφοράς των κινήτρων για τους πρωταθλητές. 

Αννα Καραμανλή (Βουλευτής ΝΔ): «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Διαθεσόπουλο για τα πολύ καλά λόγια που είπε και για τη μάχη που έδωσε ομάδα συναδέλφων για να επανέλθουν τα προνόμια των αθλητών, έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να επιλέξουν όποια σχολή η ΤΕΙ θέλουν. Δικαίωμα στην εκπαίδευση έχουν όλοι οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που περνούν ατέλειωτες ώρες στα γυμναστήρια. Και επειδή είμαι μια παλιά πρωταθλήτρια γνωρίζω πολύ καλά τι είναι η σκληρή προπόνηση, οι θυσίες, το πρόγραμμα, ο στόχος σε μια περίοδο της ζωης των παιδιων, που άλλα παίζουν με κούκλες και αυτοκινητα, ενώ οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικια, τα οποία μαθαίνουν από πολύ νωρίς να χάνουν. Αυτό τους κανει πολύ δυνατούς πέρα από τον υγρό στίβο. Στον στίβο της ζωής». 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Κατσαρό. 

Κώστας Αγοραστός (Περιφερειάρχης Θεσσαλίας): «Είναι μια μεγάλη και πολύ ωραία εκδήλωση, όπως πρέπει για το άθλημα. Αυτή η εκδήλωση τιμά το άθλημα, όπως το άθλημα τιμά τη χώρα μας. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, στο ΔΣ, στους αθλητές, στους προπονητές και στους συλλόγους, που σε μια δύσκολη στιγμή προσπαθούν με λίγα πράγματα να κάνουν πολλά.

Εμείς, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώσαμε αρκετά Παγκόσμια πρωταθλήματα στον Βόλο και πολλά Πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα στη Λάρισα και στην Καρδίτσα. Δεν σταματάμε ποτέ, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, φτιάχνει χαρακτήρες ισχυρούς, οι οποίοι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτεινιώτης μαζί με τον ταμία του ΔΣ της ΚΟΕ, Ηλία Ξιάρχο. 

Πάνος Σκοτεινιώτης (Δήμαρχος Βόλου): «Αισθανόμαστε ότι ο Βόλος είναι η έδρα της ΚΟΕ. Τέσσερα Παγκόσμια πρωταθλήματα μέσα σε τρία χρόνια δεν έχει φιλοξενήσει καμία πόλη, όχι στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στον κόσμο. Τον δε πρόεδρο, τον νιώθουμε σαν δημότη του Βόλου, έχουμε μια άριστη συνεργασία. Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς ότι η Ομοσπονδία επέλεξε τον Βόλο για όλες αυτές τις διοργανώσεις. Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, ανάμεσα στον Νίκο Γέμελο και τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο.

Σπύρος Γιαννιώτης (πρωταθλητής κολύμβησης): «Είμαι πολύ χαρούμενος που με τιμούν σ’ αυτή την εκδήλωση. Είναι μια εκδήλωση που γίνεται μετά από πολλά χρόνια και αποδεικνύει την δυναμική της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά κι επόμενος στόχος, πέραν από τη φετινή χρονιά και το Πανευρωπαϊκό, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο το 2016».

Ο Απόστολος Χρήστου, ανάμεσα στον προπονητή του (πέρυσι), Γιάννη Ορφανίδη και τον Γιώργο Κατσαρό. 

Απόστολος Χρήστου (πρωταθλητής κολύμβησης): «Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες για εμένα, με μεγαλύτερη το χρυσό μετάλλιο στο Ντουμπάι, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων. Ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου. Για φέτος ο κυριότερος στόχος μου είναι το Πανευρωπαϊκό των Εφήβων, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Νέων».

Ο Μιχάλης Κοντιζάς ανάμεσα στον Δημήτρη Σαρακατσάνη και στον προπονητή του, Άκη Οικονόμου. 

Μιχάλης Κοντιζάς (πρωταθλητής κολύμβησης): «Σίγουρα, η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή, τόσο για εμένα, όσο και για τον Αποστόλη. Το αποκορύφωμα και για τους δυο μας ήταν το Παγκόσμιο στο Ντουμπάι, όπου ουσιαστικά εξασφαλίσαμε το μέλλον μας με το «άνευ» για να περάσουμε σε κάποια σχολή. Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε τις ίδιες διακρίσεις κι ακόμη παραπάνω».

Ο Γιώργος Μορφέσης ανάμεσα στα χρυσά κορίτσια της Κωνσταντινούπολης. 

Γιώργος Μορφέσης (προπονητής Εθνικής πόλο Γυναικών): «Όπως έχει δείξει και η ιστορία, η Εθνική ομάδα έχει παρελθόν, παρόν, αλλά και μέλλον. Κι αυτό το έχουν δείξει οι επιτυχίες, όχι μόνο της Εθνικής Γυναικών, αλλά και οι μικρότερες εθνικές ομάδες, όπως η Νέων Γυναικών και η Νεανίδων. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι δουλεύουμε με την ίδια μεθοδικότητα, με την ίδια θέληση, με σεβασμό προς τους αντιπάλους και με τη βοήθεια των σωματείων μας και της Ομοσπονδίας, έτσι ώστε να τα πηγαίνουμε καλά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις».

Σάκης Κεχαγιάς (προπονητής Εθνικής πόλο Ανδρών): Για να βρεθούμε και του χρόνου στα βραβεία, θα πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα. Να σκεφτόμαστε, να πιστεύουμε και να δουλεύουμε».

Χρήστος Αφρουδάκης (αρχηγός Εθνικής πόλο Ανδρών): «Θα συμφωνήσω με τον προπονητή μου, με κάλυψε πλήρως. Θέλει πολλή συγκέντρωση, υπομονή κι επιμονή, διότι οι επιτυχίες δεν έρχονται από τη μία μέρα στην άλλη. Φέτος νομίω ότι έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι, το οποίο του χρόνου, εάν παλέψουμε, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα διαμάντι».

Πέτρος Φυρίγος (προπονητής καταδύσεων): Είναι μία εκδήλωση που γίνεται μετά από πολλά χρόνια κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Είναι μια ανταμοιβή για εμάς και το άθλημά μας, το οποίο διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τα κολυμβητήρια. Ευελπιστούμε ότι τη νέα χρονιά θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο, όπου είναι και ο μεγάλος μας στόχος.  

Ο Λουκάς Καρεντζόπουλος, μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής τεχνικής κολύμβησης.

Λουκάς Καρεντζόπουλος (αθλητής τεχνικής κολύμβησης): Εϊναι μια εκδήλωση που τιμά εμένα προσωπικά και τον προπονητή μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σε πολύ καλό επίπεδο και ατομικά, αλλά και σαν Εθνική ομάδα. Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου θα στοχεύσω σε 3 μετάλλια.

Δεσποινα Σολωμου (αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης): Μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Το αθλημα της συγχρονισμένης κολυμβησης δυστυχώς δεν προβάλλεται, αλλα το γεγονός ότι τιμούνται τόσοι αθλητές και είμαστε μέσα σ’ αυτούς, μας δίνει δυναμη να συνεχίσουμε, παρά τα προβλήματα που έχουμε.

Ευαγγελία Πλατανιώτη (αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης): Είμαι πολύ χαρούμενη που μου γίνεται η τιμή. Πρώτη φορά για μένα που γίνεται αυτή η βράβευση, καθώς είχε ξαναγίνει πριν από πολλά χρόνια, το 2003. Εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για το χώρο της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Η ομάδα Νέων Γυναικών που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Μίλβα Καλογεράκου (αθλήτρια υδατοσφαίρισης): Το χρυσό μετάλλιο στην Κωνσταντινούπολη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μία τεράστια επιτυχία. Είμαστε πολύ δεμένες και, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, καταφέραμε αυτό το αποτέλεσμα. Το μέλλον γι' αυτή την ομάδα είναι πολύ ευοίωνο. Δεν λείπει από τα όνειρά μου η Ολυμπιάδα, αλλά μέχρι τότε η συστηματική δουλειά πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο δρόμο για το Ρίο.

Βασιλική Διαμαντοπούλου (αθλήτρια υδατοσφαίρισης): Η επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στο Βόλο με έκανε πολύ χαρούμενη. Υπάρχει μέλλον στην ομάδα και νομίζω θα έρθουν κι άλλα θετικά αποτελέσματα. Οι στόχοι μας παραμένουν πάντα υψηλοί, όμως πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερο εαυτό μας.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος