ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / WORLD CUP ATHENS 2023

«Ήταν πολύ ωραίο να κολυμπήσω σε μια τόσο υπέροχη πισίνα»

  14.10.2023 16:36       13962

Δεκάδες μετάλλια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, πρωταγωνιστές των κορυφαίων γεγονότων, αυτοί που θα κυριαρχήσουν το καλοκαίρι του 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Λάμπουν εκτυφλωτικά στη πισίνα του κλειστού κολυμβητηρίου στο ΟΑΚΑ στη διάρκεια τους δεύτερου μίτιννγκ του World Cup που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε (μέχρι και αύριο 15/10). Αλλά και αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν…

Στα 50μ ύπτιο η Κέιλι Μακιούαν (Αυστραλία) έχασε για 0,04 το παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο ανήκει από το 2018 στην Σιανγκ Λιου (Κίνα) με 26.98. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Φουκουόκα σημείωσε 27.02 για να προσθέσει ακόμα μία νίκη στο βιογραφικό της: «Ήταν πολύ ωραίο να μπω και να κολυμπήσω σε μια τόσο υπέροχη πισίνα- τόνισε. Είναι η πρώτη μου φορά που αγωνίζομαι στην Αθήνα», είπε με πλατύ χαμόγελο η κορυφαία πρωταθλήτρια.

Ο Μάικλ Άντριου δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα. Και κάθε φορά το απολαμβάνει. Μετά την δεύτερη θέση στα 100μ πεταλούδα, ο Αμερικανός ήταν ο νικητής στο 50άρι ελεύθερο με 21.96: «Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα και πήρα μερικούς βαθμούς. Ο κόσμος στη πισίνα είναι απίστευτος αλλά και η ιστορία της Αθήνας είναι εκπληκτική. Έχω γίνει καλύτερος στο να επικεντρώνομαι σε αυτό που έχω μπροστά μου και μόνο».

Για πρώτη φορά αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ η Σάρα Σέστρεμ από τη Σουηδία. Η παγκόσμια ρέκορντγουμαν στα 50μ ελεύθερο γυναικών νίκησε με επίδοση (24.10), που δίνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Περίμενα να κολυμπήσω λίγο πιο γρήγορα, αλλά μερικές φορές είναι τα πιο μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά», τόνισε με…φιλοσοφική διάθεση.

Στα 100μ πεταλούδα κυριάρχησε ο Ματ Σέιτς από τη Νότια Αφρική: Δεν παρέλειψε να «Ευχαριστήσω το κόσμο για την υποστήριξή του από την κερκίδα και βεβαίως την οικογένειά μου που με έβλεπε από το σπίτι».

Στα 400μ ελεύθερο γυναικών νίκησε όπως και στο Βερολίνο πριν μια εβδομάδα η Έρικα Φέργουεδερ (Νέα Ζηλανδία): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αγωνίζομαι στην Αθήνα-είπε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη. Για να είμαι ειλικρινής είχαμε μικρότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για αυτό το γεγονός. Είχαμε τρεις μέρες αγώνες στο Βερολίνο, ταξίδια, λίγη ξεκούραση και τώρα επιστρέφουμε ξανά στους αγώνες. Είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει, οπότε προσπαθώ να προσαρμοστώ σε αυτό το περιβάλλον».

Στα100μ πρόσθιο, ο καταπληκτικός κινέζος παγκόσμιος πρωταθλητής Χαϊγιανγκ Τσιν ήταν ο μοναδικός που κατέβηκε τα 59 δευτερόλεπτα ( 58.44): «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί νίκησα», είπε ο Τσιν. «Είμαι πραγματικά κουρασμένος αλλά ταυτόχρονα χαρούμενος που κολύμπησα καλά και κέρδισα. Οπότε για μένα οι στόχοι μου στην Αθήνα είναι πρώτον να συνεχίσω να κερδίζω και δεύτερον να ξεκουράζομαι περισσότερο». Ωραίος συνδυασμός…

Κουρασμένη ένιωθε πριν το δικό της τελικό και η συμπατριώτισσά του Ζανγκ Γιου Φέι, νικήτρια στα 200μ πεταλούδα: «Το πρωί ένιωσα πολύ κουρασμένη και δεν ήμουν σίγουρη πώς θα εμφανιζόμουν στον τελικό» παραδέχθηκε, «Αλλά όταν μπήκα στην πισίνα, ένιωσα καλύτερα και ήξερα ότι θα κολυμπούσα πιο γρήγορα από τα προκριματικά. Είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα μου».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος