ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΑΦΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ Σπύρος Γιαννιώτης

Ήταν συγκλονιστικό!

  10.05.2012 19:32       1080


Άνοιξε και επίσημα από σήμερα η Ολυμπιακή περίοδος των Θερινών Αγώνων του 2012, με την Αφή της Φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, που έγινε με κάθε επισημότητα και την παρουσία χιλιάδων θεατών. Ήδη η Ιερή Φλόγα βρίσκεται στην πορεία για τον Πειραιά όπου θα διανυκτερεύσει, αφού κατά την πρώτη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας περάσει από Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβο, Γαστούνη, Λεχαινά και Κόρινθο.Στην τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Ντέιβιντ Λάντσμαν, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, με αρκετά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι και πολλοί άλλοι. Επίσης παρευρέθηκε στην σημαντική αυτή στιγμή και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο οποίος δήλωσε στα ελληνικά: «Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου Έλληνες για την συνεργασία μας».

Την παράσταση σε αυτήν την μεγαλιώδη στιγμή, έκλεψε ο Σπύρος Γιαννιώτης που ήταν πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο οποίος δήλωσε αργότερα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, πως ήταν μια συγκλονιστική στιγμή η αφή της Φλόγας από την πρωθιέρεια, μέχρι εκείνη της παράδοσής της στους Βρετανούς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή, που δεν περιγράφεται με λόγια. Νιώθω υπερήφανος, αλλά παράλληλα και αισιόδοξος για αυτό που θα ακολουθήσει, Μην ξεχνάτε πως έχω  λάβει μέρος 4 φορές σε Ολυμπιακούς, και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, ελπίζοντας πως θα είμαι και τυχερός, ώστε να πιάσω τον στόχο μου, και να πετύχω μια μεγάλη διάκριση. Τώρα το αν θα κατακτήσω κάποιο μετάλλιο, και τι χρώμα θα έχει, είναι κάτι που δεν θέλω να το σχολιάσω αυτήν την χρονική περίοδο».

Παρούσα ήταν και η σύζυγός του, Ισμήνη, αλλά και ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος.

Όμως οι χαρές, και οι τιμές, δεν σταματούν εκεί για τον κολυμβητή της Εθνικής και του Ολυμπιακού. Ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Λίβερπουλ, απ’ όπου και τον κάλεσαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό «City», το κορυφαίο ραδιόφωνο της πόλης, ώστε να του εξασφαλίσουν μία συνέντευξη. Για αυτό, είπε: «Γνωρίζουν τα πάντα για εμένα, και δεδομένου ότι είμαι ένας από τους υποψηφίους για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς, μου έκαναν την τιμή να τους παραχωρήσω μια συνέντευξη, και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως επί 70 ημέρες, περίπου 8.000 Λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη Φλόγα σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας, πριν αυτή φτάσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Αγώνων. Εκεί θα παραμείνει και θα καίει άσβεστη ως την τελετή λήξης, στις 12 Αυγούστου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος