ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΤΟ 3ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ KoeMAG

"Ιτε Παίδες Ελλήνων"

  27.09.2022 11:34       1661

«Ίτε παίδες Ελλήνων». Με αυτόν τον τίτλο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας από σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, το τρίτο (3ο) τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της ΚΟΕ, το koeMAG, το οποίο μπορείτε να το ξεφυλλίσετε, να το διαβάσετε, να το προωθήσετε σε άτομα του προσωπικού, οικογενειακού και επαγγελματικού σας κύκλου ή να το εκτυπώσετε (ολόκληρο ή όποιο θέμα επιθυμείτε). Πρόκειται για μια έκδοση 136 σελίδων που προβάλει με αποκλειστικές φωτογραφήσεις τις ιστορικές επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού σε όλα τα αθλήματα, ενώ δίνει την ευκαιρία ανάδειξης προσωπικοτήτων που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο.

Βασικό θέμα αποτελεί η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο (τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο) και γύρισαν στην πατρίδα με ένα μετάλλιο. Η φωτογράφηση έγινε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Σημειώνεται ότι οι επιτυχίες του Ιουνίου και του Ιουλίου έχουν ήδη προβληθεί στο δεύτερο τεύχος που εκδόθηκε τέλη Ιουλίου.

Γίνεται αναφορά στα μετάλλια της κλασικής κολύμβησης στο ευρωπαϊκό της Ρώμης και στο Παγκόσμιο της Λίμα (4), στα τέσσερα μετάλλια της υδατοσφαίρισης στα παγκόσμια πρωταθλήματα του Βελιγραδίου (Νεάνιδες), του Βόλου (παίδες) και της Λάρισας (κορασίδες) και στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ (γυναίκες), στις επιτυχίες της καλλιτεχνικής στην Ρώμη και το Κεμπέκ (παγκόσμιο νεανίδων) και της τεχνικής (μετάλλια στο παγκόσμιο του Κάλι και του Βιβερόνε).

Η Ελλάδα διοργάνωσε τον Αύγουστο τα παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων σημειώνοντας εκ νέου οργανωτική επιτυχία. Γίνεται αφιέρωμα στο εθελοντικό κίνημα και στο ιδιαίτερο χρώμα που έδωσαν οι θεατές στις εξέδρες των κολυμβητηρίων «Γιάννης Αντωνόπουλος» (Βόλος) και Νέας Πολιτείας (Λάρισα).

Ο υπεύθυνος της κολύμβησης Νίκος Ξυλούρης κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς και καταγράφει τα γεγονότα που μαρτυρούν την εξέλιξη του αθλήματος στην χώρα μας.

Ένας θρύλος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, με συμμετοχή σε οκτώ (8) Ολυμπιακούς Αγώνες, σαν παίκτης και προπονητής, ο Αυστραλός Τομ Χόουντ φιλοξενείται στις σελίδες του koeMAG και καταγράφει μοναδικές στιγμές στην καριέρα του, μιλάει για την ελληνική υδατοσφαίριση, για τους Έλληνες φίλους του και για την εικόνα του σπορ τα τελευταία εξήντα (60) χρόνια που το υπηρετεί. Ο Τομ υποσχέθηκε ότι στο επόμενο τεύχος (Νοέμβριος 2022) θα καταγράψει τις μεγάλες προσωπικότητες των τελευταίων 100 χρόνων που διακρίθηκαν ως αθλητές και προπονητές.

Στο περιοδικό εκφράζεται ο αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής υδατοσφαίρισης της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Ιάπωνας Κατσούμι Κουρόντα που ήταν επικεφαλής των αγώνων στην Λάρισα.

Για τον ρόλο της στην ίδια επιτροπή, ως γενική γραμματέας, μιλά η Βούλα Κοζομπόλη που φωτογραφίζεται στα σοκάκια της Πλάκας. Η Βούλα καταγράφει τους νέους κανονισμούς του αθλήματος που θα ισχύσουν σε λίγες εβδομάδες.

Τρία κορίτσια εκφράζουν το «αύριο» της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Τα πήραν όλα καλοκαίρι. Πονάει ο αυχένας τους από το βάρος των μεταλλίων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Πρόκειται για την Φωτεινή Τριχά, την Χριστίνα Σιούτη και την Στεφανία Σάντα που φωτογραφήθηκαν στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά και μίλησαν για το ονειρικό καλοκαίρι.

Τι γίνεται με το «Σπίτι του υγρού στίβου»; Τι συμβαίνει με το ιστορικό κολυμβητήριο του Ζαππείου; Πως θα αξιοποιηθεί το πρώτο κολυμβητήριο της Ελλάδας που εγκαινιάστηκε το 1940 και το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και δέκα χρόνια; Συνέντευξη με τον αρχιτέκτονα Πέτρο Συνοδινό που εκφράζει τις θέσεις της ΕΟΕ και δίνει ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα εάν φυσικά η Περιφέρεια προχωρήσει τα απαιτούμενα έργα.

Την δεκαετία του ογδόντα δυο παιδιά ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και επιχείρησαν μια μεγάλη καριέρα στην παγκόσμια σκηνή. Μετά από τρεις δεκαετίες ξαναβρέθηκαν και μίλησαν για το χθες και το σήμερα της κλασικής κολύμβησης. Η Έλλη Ρουσσάκη (Miss Butterfly) και ο Χαράλαμπος Παπανικολάου μας τα είπαν κάτω από την Ακρόπολη.

Κορυφαίος διαιτητής υδατοσφαίρισης στον κόσμο είναι σήμερα ο Γιώργος Σταυρίδης. Με συμμετοχή σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες, σε 7 παγκόσμια και 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με παρουσία σε 10 τελικές φάσεις Champions League αναφέρεται στην καθολική αποδοχή που έχει από τους παίκτες και τους προπονητές στα 30 χρόνια του στην διαιτησία.

Ο Γιώργος Σταυρίδης εκφράζει την διαιτησία του σήμερα. Ο αγέραστος Τάκης Παναγάκος μιλάει για την διαιτησία του 50, του 60, του 70 και του 80! Αξέχαστες στιγμές σε μια ιστορική συνέντευξη. Ο Τάκης μιλάει για τον αλησμόνητο φίλο Λάκη Τσαντά και για τον «πατριάρχη» Ανδρέα Γαρύφαλλο. Θυμάται την συμμετοχή του στην κινηματογραφική ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» και για την δημιουργία του τμήματος πόλο της ΑΕΚ την δεκαετία του εξήντα!

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Κώστα Δήμου και την οικογένειά του. Το παιδί που την δεκαετία του 2000 υπηρέτησε σε υψηλό επίπεδο την υδατοσφαίριση δοκιμάστηκε αλλά παρέμεινε πρωταγωνιστής στον ελληνικό αθλητισμό. Η ιστορία του είναι συγκλονιστική. Δύναμη ψυχής για τον Κώστα ΜΑΣ.

Η κατηγορία masters αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την ΚΟΕ. Για το στοίχημα αυτό εκφράζεται ο αντιπρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Γιάννης Μοντεσάντος.

Η Ελλάδα διέπρεψε στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα των masters που έγινε στην Ρώμη και στις σελίδες του koeMAG μπορείτε να διαβάσετε το who is who και τις απόψεις των έξι πρωταγωνιστών που έφεραν 11 μετάλλια και οι οποίοι προτρέπουν τους Έλληνες να παραμείνουν ενεργοί στον αθλητισμό μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Ο Γιώργος Αρνιακός ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στην ανοικτή θάλασσα, τα έβαλε με τα κύματα και τα κατάφερε. Σήμερα υπηρετεί τον χώρο από το τμήμα μαρκετινγκ της ΚΟΕ και δημοσιοποιεί τις θέσεις της Ομοσπονδίας στο κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα. 

Πολύ ομορφιά προσθέτει στις σελίδες του koeMAG η Ναταλία Ανθοπούλου. Η Ναταλία εμφανίζει τα μετάλλιά της στο Μέγαρο του Ζαππείου και εκφράζεται για την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Τιμή αποτελεί για την ΚΟΕ να προβάλει τις δραστηριότητες των σωματείων της που προπονούνται - ελλείψει κολυμβητηρίου - στην θάλασσα. Αυτό επιχειρείται με πολλές ομαδικές φωτογραφίες που φιλοξενούνται στις σελίδες του koeMAG.

Ο Κώστας Πρέκας είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της χώρας. Ήταν όμως και ο κορυφαίος καταδύτης του εξήντα σαν αθλητής του Ολυμπιακού. Μνημειώδεις οι μάχες του με τον Γιώργο Καναρέλη στους βατήρες του Ζαππείου παρουσία χιλιάδων θεατών. Διαβάστε την ιστορία του.

Ελπίζουμε το τρίτο koeMAG να σας κάνει καλή συντροφιά τις επόμενες ημέρες.