ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝIΔΩΝ/ Πλατανιώτη

«Ήθελα το μετάλλιο»

  16.09.2012 13:20       966

Ικανοποιημένη από την παρουσία της στο Σόλο του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, φάνηκε σε δηλώσεις της η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που κατέκτησε την 5η θέση σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με το πρόγραμμα  «Φεγγαρόλουστη νύχτα», αναφέρθηκε στην σημερινή της παρουσία, το βεβαρημένο πρόγραμμά της και τις Φιγούρες, καθώς επίσης και στους μελλοντικούς της στόχους.

Για την παρουσία της στον τελικό του Σόλο: «Είμαι ικανοποιημένη από το πρόγραμμα. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα αν πρόσεχα λίγο παραπάνω κάποιες λεπτομέρειες. Όμως προσπάθησα να τα πάω όσο καλύτερα μπορούσα. Σε ορισμένα σημεία η χορογραφία ήταν καλύτερη, σε θέμα εκτέλεσης, από τον προκριματικό. Η πέμπτη θέση δεν μπορώ να πω πως είναι αυτό που είχα βάλει ως στόχο, αλλά δεν παύει να είναι μια πάρα πολύ καλή θέση, ειδικά σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως αυτό. Μπορούσα να είχα κάνει το κάτι παραπάνω, καθώς είχα καταλάβει την ίδια θέση και στην Ινδιανάπολη πριν από δύο χρόνια, και φέτος θα ήθελα ένα μετάλλιο, για να κλείσω με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία μου στις Νεάνιδες».

Για το βεβαρημένο πρόγραμμά της και κατά πόσο της στοίχησαν οι Φιγούρες: «Δεν είναι μόνο η κούραση που έχω από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα, που με κράτησε χαμηλά. Θεωρώ πως πρέπει να βρίσκω την ψυχολογική δύναμη και να συνεχίζω. Σίγουρα όμως είναι κάτι που μετράει, καθώς είναι δύσκολο για έναν αθλητή να τελειώνει μια μεγάλη διοργάνωση και αμέσως να πρέπει να συγκεντρωθεί για την επόμενη. Όμως πιστεύω πως δεν είναι οι Ολυμπιακοί που με κράτησαν λίγο πίσω, αλλά οι Φιγούρες που είμαστε πάρα πολύ καλές. Άμα τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα εκεί, ίσως να είχα μια καλύτερη θέση σήμερα. Δυστυχώς υπάρχουν άτυχες στιγμές. Οι Φιγούρες αποτελούν το 50% της βαθμολογίας και πίστευα ότι θα με ανέβαζαν, αλλά έχασα μία Φιγούρα, που με τράβηξε πιο κάτω».

Για το μέλλον της: «Τώρα έρχεται η ξεκούραση. Με τη νέα σεζόν όμως, πρέπει να επικεντρωθούμε στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης. Είναι ακόμη μία σημαντική χρονιά, όπως όλες οι χρονιές, και πρέπει να τα δώσουμε όλα και να μην χαλαρώνουμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος