ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ήττα 12-11 από Ιταλία με "σφαγή" από τη διαιτησία για την Εθνική

  02.09.2013 19:12       1023

Tην ήττα με 12-11 υπέστη η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων από την Ιταλία στο δεύτερο αγώνα της στον όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη.

Oι διεθνείς μας έκαναν ένα κακό δεύτερο οκτάλεπτο και έμειναν πίσω στο σκορ, αλλά θα μπορούσαν να έχουν πάρει θετικό αποτέλεσμα στη συνέχεια εάν δεν τους εμπόδιζε η σφαγιαστική διαιτησία, που σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες, καταλόγισε 11-1 (..!)  αποβολές υπέρ των αντιπάλων μας. Τα κορίτσια βρέθηκαν να χάνουν και με 6-3, το πάλεψαν στο τέλος για να κάνουν την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πήραν τη μοναδική υπέρ τους αποβολή 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και μείωσαν σε 12-11, ενώ είχαν και μια ευκαιρία στην εκπνοή για ισοφάριση, αλλά το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου δεν βρήκε στόχο.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λογικά θα καταλάβει την δεύτερη θέση στον όμιλο και θα διεκδικήσει την είσοδό του στα προημιτελικά της διοργάνωσης σε αγώνα μπαράζ (χιαστί). Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει αύριο Τετάρτη (3/9) τη Σλοβακία στις 16:15 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στον τρίτο και τελευταίο της αγώνα στον όμιλο και στον χιαστί την Πέμπτη πιθανότατα θα διασταυρωθεί με τη Μεγάλη Βρετανία.

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 11-12

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-5, 4-3, 4-3

ΣΚΟΡΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ξενάκη 4, Πλευρίτου Ελ. 2, Σώρα 2, Πλευρίτου Βασ. 1, Χυδηριώτη 1, Νιαρχάχου 1.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε μετά τον αγώνα: "Το είδα και αυτό. Μετά από δέκα χρόνια στις πισίνες ως προπονητής στη γυναικείο πόλο 11-0 οι ποινές εναντίον μας και μας έδωσαν στο τέλος μία. Δεν τόχω ξαναδεί. Δεν μου έχει ξανασυμβεί τέτοια φριχτή, τραβηγμένη περίπτωση. Παίζαμε τρία οκτάλεπτα ζώνη και έδιναν ποινές μόνο εναντίον μας. Καταλάβαμε τελικά ότι έπρεπε να περάσει η Ιταλία στην τετράδα... Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την υπομονή τους και την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς χιαστί - αφού κερδίσουμε αύριο τη Σλοβακία - και σε αυτό για την είσοδο στην τετράδα".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής