ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήττα (12-11) και αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ουίπεστ

  23.04.2016 16:08       1180

Την ευκαιρία να βρεθεί στον αυριανό τελικό της Ευρωλίγκα γυναικών έχασε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, που ηττήθηκε από την Ουγγρική Ούιπεστ στο δεύτερο ημιτελικό με 12-11, στο φαιναλ φορ της διοργάνωσης,  που διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη πλήρωσαν το καταστροφικό πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, στο οποίο οι Ουγγαρέζες μετέτρεψαν το 7-10 με το οποίο έχαναν σε 11-10 με ένα σερί 4-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε θρίλερ. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 0:02 πριν το τέλος, όμως η τερματοφύλακας της Ούιπεστ Εντίνα Γκανγκλ πραγματοποίησε σπουδαια απόκρουση σε προσπάθεια της Ασημάκη από τα 2 μέτρα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, που δε σκόραραν στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όμως από εκεί και πέρα ακολούθησε καταιγισμός τερμάτων και η πρώτη περίοδος βρήκε τις ερυθρόλευκες προηγούμενες με 3-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά, καθώς στα μισά του έφτασε σε προβάδισμα 4 τερμάτων (3-7), πριν οι Μαγυάρες μειώσουν σε 7-5, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φαινόταν να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα διατηρώντας προβάδισμα 2-3 τερμάτων, πράγμα που όπως φάνηκε δεν αρκούσε.

Κορυφαία του αγώνα η Κεζστέλι, που σημείωσε 3 τέρματα, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού η Άλκηστις Αβραμίδου και η Νικόλ Ελευθεριάδου είχαν τον ίδιο αριθμό τερμάτων.

Πλέον ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό με αντίπαλο την Κίνεφ Κίρισι αύριο στις 12:00, ενώ στον τελικό (13:30) η Ούιπεστ θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Σαμπαντέλ που νίκησε επίσης με 12-11 την Κίρισι.

Ούιπεστ – Ολυμπιακός 12-11 

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-4, 2-3, 5-1

 

ΟΥΙΠΕΣΤ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκανγκλ

Διαμαντοπούλου

Κούνα 1

Ελευθεριάδου 3

Αντάλ 2

Πλευρίτου Ελ.

Κιστελέκι 2

Σώρα

Σουκς

Μανωλιουδάκη

Κεζστέλι 3

Αβραμίδου 3

Χέρτζκα

Ασημάκη 1

Κοβέσντι

Πλευρίτου Μ.

Τοθ 2

Έμολο 1

Σαμπάι 1

Έγκενς 2

Κισ

Μπιανκόνι 1

Τάκατς 1

Νιαρχάκου

Αράνι

Σταματοπούλου

Προπονητής: Ατς Μπερτάλαν

Προπονητής: Χάρης Παυλίδης

 

Διαιτητές: Ντράγκαν Σταμπάλιγια, Μαρσέλα Μάους

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ