ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ήττα 16-9 από την Ισπανία για την εθνική μας ομάδα στο φινάλε του «Sardinia Cup»

  06.07.2024 21:27       607

Με ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών την παρουσία της στο διεθνές τουρνουά «Waterpolo Sardinia Cup», που φιλοξενήθηκε στη Σαρδηνία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος επέλεξε να αφήσει εκτός 13άδας τους Φουντούλη και Γενηδουνιά, μαζί με τον Χαλυβόπουλο που δεν αγωνίστηκε καθόλου στο τουρνουά. Στη θέση τερματοφύλακα, ξεκίνησε ο Τζωρτζάτος και στη πορεία του αγώνα χρησιμοποιήθηκε και ο Ζερδεβάς.  

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ, αλλά η Ελλάδα απάντησε άμεσα (1-1). Στη συνέχεια, οι Ισπανοί με σερί 3-0 πήγαν στον +3 τη διαφορά (2-5), με τη «γαλανόλευκη» να προσπαθεί να μειώσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο 3ο οκτάλεπτο η Ισπανία προηγήθηκε με +5 (5-10). Η εθνική μας ομάδα έκανε την αντεπίθεση της και κατάφερε να φτάσει στο -2 (9-11) στο 6:15 από τη λήξη, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Καλογερόπουλο. Τελικά, τον τελευταίο λόγο στο ματς είχε η Ισπανία, που πέτυχε πέντε συνεχή τέρματα για το τελικό 9-16.

Η Εθνική μας έβγαλε βεβαίως τα συμπεράσματα που έπρεπε και ήθελε σε ένα δυνατό τουρνουά με εξίσου σπουδαίες ομάδες και πλέον στρέφει το βλέμμα της στο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού, των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα οκτάλεπτα με πρώτη την Ελλάδα: 3-6, 2-2, 2-3, 2-5

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς,  Γκιουβέτσης 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής,  Παπανικολάου 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε, Μουναρίθ 1, Γρανάδος 4, Σαναούχα 1, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 3, Φαμέρα, Καμπάνιας, Βαλς, Βαλέρα 2, Μάγιαρακ 1, Μπιέλ 3, Λόριο.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος