ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΛΟΣ ΑΛΑΜΙΤΟΣ

Ήττα (7-10) η Εθνική Γυναικών από τον Καναδά, στην πρεμιέρα

  16.02.2012 10:42       1323

Την ήττα (7-10) από τον Καναδά, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών στο πρώτο της παιχνίδι για το 11ο τουρνουά Holiday Cup που διεξάγεται στο Λος Αλαμίτος των ΗΠΑ.

Η Εθνική μας, είχε κακές επιλογές στην επίθεση με 2/7 εύστοχες προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω, ενώ και στον παίκτη λιγότερο δεν λειτούργησε καλά (4/6).

Παρόλα αυτά, για μεγάλο διάστημα του αγώνα, κόντραρε τον Καναδά που είχε την Μόνικα Έγκενς σε καλή μέρα (4 γκολ).

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη μείωσε στο γκολ (4-5) 6.57’’ του τρίτου 8λέπτου και η Χριστίνα Τσουκαλά σε 6-8, 2.50’’ της ίδιας περιόδου, αλλά μετά ο Καναδάς μπόρεσε και έφερε στα μέτρα του το παιχνίδι.

ΚΑΝΑΔΑΣ – ΕΛΛΑΔΑ         10-7

(1-1, 4-2, 3-3, 2-1)

Καναδάς (Πατ Ότεν): Έγκενς Μ. 4, Αλόγκμπο 1, Μοντόν 1, Τσίκος 1, Περόλ 1, Ρόμπινσον 1, Ράντου 1

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 2, Αντωνάκου 1, Μανωλιουδάκη 1

Μορφέσης: «Κρύβουμε τις αδυναμίες μας ...»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας Γιώργος Μορφέσης, τόνισε για το παιχνίδι της πρεμιέρας και γενικά την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά:

«Αυτό το τουρνουά προετοιμασίας μας χρησιμεύει να δούμε που βρισκόμαστε με ομάδες που δεν παίζουμε συχνά μαζι τους (ΗΠΑ, Καναδάς), να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας σαν ομάδα, να δοκιμάσουμε καινούργιες τακτικές και να προετοιμαστούμε σε φυσική κατάσταση  με καθημερινό γυμναστήριο και φιλικά υψηλού επιπέδου.
Άλλος στόχος μας, να συγκέντρώσουμε πληροφορίες για τον Καναδά που είναι ένας άπο τους βασικούς μας αντιπάλους ενόψει προολυμπιακού. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά πως θα μπορέσουμε να κρύβουμε τις αδυναμίες μας και να εκμεταλευόμαστε τα προτερήματα που έχουμε σαν ομάδα».

Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας, οι ΗΠΑ νίκησαν εύκολα την Ιταλία με 17-10.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας, η Ιταλία στις 20.00 ώρα Λος Αλαμίτος (ξημερώματα 6 το πρωί αύριο, ώρα Ελλάδας), ενώ θα προηγηθεί η συνάντηση ΗΠΑ – Καναδά.

Στη ΦΩΤΟ, η Εθνική μας ομάδα έξω από το εθνικό προπονητικό κέντρο των ΗΠΑ στο Λος Αλαμίτος