ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήττα (8-10) από την Ουγγαρία, η Εθνική μας, με θετικό πρόσημο

  26.01.2013 18:37       987

ΦΩΤΟ: Τρία γκολ σημείωσε η Χριστίνα Τσουκαλά κόντρα στην Ουγγαρία

Την ήττα (8-10), από την Ουγγαρία στο Έγκερ, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, στην πρεμιέρα των αγώνων της στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ.

Παρόλα αυτά, η εμφάνιση της κρίνεται θετική με δεδομένο και τη μακρά απουσία από την αγωνιστική δράση (τελευταίο της παιχνίδι στις 3 Ιουνίου πέρυσι με την Κίνα στο Τσανκσού, 8-7 επίσης για το Γουόρλντ Λιγκ).

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία, την περασμένη Τετάρτη (23/1) είχε κερδίσει εκτός έδρα την Ισπανία με 12-9, στο Ματαρό. Οι 3 ομάδες μετέχουν στον Α’ Όμιλο της Ευρώπης για τη φετινή διοργάνωση της Fina.

Τα 8λεπτα του σημερινού αγώνα: 2-3, 4-2, 2-2, 2-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Άντρας Μέρες): Κεστέλι  4, Μπούικα 2, Τοτ, Άνταλ, Μίσκολτσι, Τάκατς

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου,Τσουκαλά 3, Μπενέκου Ι., Διαμαντοπούλου Β.,  Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Μπίσμπα, Πλευρίτου Μαργ., Μανωλιουδάκη 1, Πλευρίτου Ελ. 1, Ζάντου, Μπενέκου Άλκ.,  Διαμαντοπούλου Χρ.

Διαιτητές: Ριτσιτέλι (Ιταλία) – Ρέμνετ (Ολλανδία)

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στην διοργάνωση του Γουόρλντ Λιγκ, για την Εθνική μας, η αναμέτρηση με την Ισπανία (6 Φεβρουαρίου) στην Αθήνα.

Μορφέσης: «Αντιδράσαμε σωστά στο σκληρό τους παιχνίδι»

Το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο είδε ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας Γιώργος Μορφέσης. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι, υπογράμμισε: «Είχαμε καλή αντίδραση στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας, αλλά στο τρίτο και τέταρτο 8λεπτο, μείναμε από δυνάμεις.

Είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και λάθη στην άμυνα.

Κρατάμε όμως την αντίδραση της ομάδας στο σκληρό παιχνίδι της Ουγγαρίας και την διάθεση που έδειξαν τα κορίτσια να παλέψουν μέχρι τέλους το παιχνίδι».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ