ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ

Ήττα (9-8) από την Ουγγαρία και 3η θέση για την Εθνική μας

  11.08.2013 13:38       930

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας, κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων

Την ήττα με 9-8 από την Ουγγαρία, με τα χθεσινά συμπτώματα να κάνουν πάλι την εμφάνισή τους στο κολυμβητήριο της Ιτέας, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών.

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο 4ο οκτάλεπτο προηγούμενη με 3 γκολ διαφορά (8-5 το σκορ), όμως οι Ουγγαρέζες κάνοντας μια απίστευτη ανατροπή, πήραν τη νίκη και τη 2η θέση χαρίζοντας στις Ιταλίδες την πρωτιά και αφήνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 3η θέση.

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8-9

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-1, 3-4, 1-0, 0-4

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου Χρ., Τερεφού, Μπενέκου Α. 1, Πάτρα., Πλευρίτου Μ. 2, Σώρα, Χυδηριώτη 1, Καλογεράκου , Κοτσιά 1, Ξενάκη, Πλευρίτου Ε. 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Κοντογιάννη

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Μπάρνο, Ιλές 2, Άνταλ 5, Γκουρισάτι 1, Μισκότσι, Γκέιμες, Γκάρντα, Ρατς, Τσίγκλερ, Χόρβατ Μ, 1, Μπόλακ, Μίκλος

Διαιτητές: Νικόλ Τζόνσον (Αυστραλία), Αττίλα Μπροζόφσκι (Ρουμανία)

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ιταλία νίκησε στο τέλος την Αυστραλία με 11-10 (οι Αυστραλέζες ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ μέχρι και 2 λεπτά πριν τη λήξη) και πήρε την πρώτη θέση του τουρνουά.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ιταλία                   7              31-28
  2. Ουγγαρία             6              29-24
  3. Ελλάδα               3               29-28
  4. Αυστραλία           0               25-34

Να σημειώσουμε πως κορυφαία παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου!Πρώτη σκόρερ του φετινού "Πύθια Καπ" αναδείχθηκε η Άνταλ.

Ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Μορφέσης δήλωσε μετά τη λήξη του σημερινού ματς:

«Ήταν ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για εμάς μιας και μας βοήθησε να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία και να βρεθούμε σαν ομάδα αλλά παράλληλα να πάρουμε τα μαθήματά μας στη διαχείριση των παιχνιδιών.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου βασικός μας στόχος είναι η πρωτιά στον όμιλο που σημαίνει και είσοδο στην εξάδα. Από εκεί και πέρα όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι. Εμείς από την μεριά μας υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αλλά το μετάλλιο θέλει και λίγη τύχη που ελπίζουμε να την έχουμε».

ΦΩΤΟ : Από αριστερά: Τρούλος Χαράλαμπος (αρχηγός αποστολής), Βούλγαρη Έφη (φυσικοθεραπεύτρια), Στέφανος Λέανδρος και Γιώργος Μορφέσης στον πάγκο της Εθνικής μας

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βοηθού προπονητή, Στέφανου Λέανδρου:

«Σημαντικότατο το τουρνουά και πολύτιμες οι εμπειρίες που μας χάρισε. Και με το χρόνο θα γινόμαστε καλύτεροι και πιο ομάδα. Παράλληλα τα μαθήματα που πήραμε στο τουρνουά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο Βόλο». 

Ο Δήμαρχος των Δελφών κύριος Νίκος Φουσέκης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το τουρνουά:

«Πλέον γίνεται θεσμός αυτό το τουρνουά και αναδεικνύει και σε Παγκόσμιο επίπεδο την περιοχή μας και τον ιστορικό Δήμο των Δελφών. Και ετοιμάζουμε κι άλλες εκπλήξεις με την Κολυμβητική Ομοσπονδία.»

Η αρχηγός της Εθνικής μας, Χρυσή Διαμαντοπούλου, είπε:

«Μας αφήνει μία πικρία το γεγονός πως χάσαμε με αυτό τον τρόπο το σημερινό ματς. Βέβαια αυτά τα παιχνίδια έχουν καθαρά χαρακτήρα προετοιμασίας και εμείς έχουμε ως στόχος να δέσει αυτή η ομάδα μέσα από αυτά τα δύσκολα ματς.

Θεωρώ πως λόγω του ότι γνωρίζουμε πολύ καλά η μία την άλλη, σύντομα θα είμαστε πανέτοιμες για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου. Άλλωστε εκεί ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.»

Από την πλευρά της η φουνταριστή μας, Μαργαρίτα Πλευρίτου, δήλωσε:

«Θέλαμε να τα πάμε καλύτερα στο συγκεκριμένο τουρνουά, όμως κάποια λάθη μας στα μεταξύ μας ματς, επέτρεψαν σε Ιταλία και Ουγγαρία να καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις.

Βέβαια αυτό μικρή σημασία έχει, αφού ήρθαμε εδώ να αγωνιστούμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας ενόψει του Παγκοσμίου στο Βόλο. Δείξαμε πως θέλουμε αρκετή δουλειά ακόμη, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου, όμως θεωρώ πως σύντομα θα δέσουμε σαν ομάδα και θα είμαστε πανέτοιμες για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση ενός μεταλλίου.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος