ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ/ ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Ηττα από Σερβία(10-6) και 4η θέση η Εθνική Νέων Ανδρών

  19.08.2012 13:28       1107

Την ήττα με 10-6 από τη Σερβία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών στο σημερινό τελευταίο παιχνίδι της στο «Βικέλας Καπ» στη Σύρο όπου κατέκτησε τελικά την 4η θέση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο τελευταίο τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας (2-9 Σεπτεμβρίου), έδειξε καλά στοιχεία, αλλά χρειάζεται να διορθώσει κάποια πράγματα για να αποφεύγονται επιπόλαια λάθη στην άμυνα. Σημαντικό, επίσης, είναι να επιστρέψουν οι ασθενείς και οι τραυματίες ώστε να παρουσιαστεί πλήρης και με την καλύτερη δυνατή σύνθεση στη μεγάλη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού.

Στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Σερβία η Εθνική μας παρουσίασε δύο πρόσωπα. Αυτό του πρώτου ημιχρόνου, το πολύ καλό σε όλους τους τομείς (είχε βρεθεί να προηγείται και με 4-2) και αυτό του δεύτερου όταν γινόταν πολλά λάθη στις πάσες, αλλά και στην άμυνα και βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Κύριες αιτίες ο ισχυρός άνεμος που φυσούσε κόντρα στους διεθνείς μας και τους επηρέασε αρνητικά, αλλά και το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος έκανε πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά της αποστολής. Το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω ήταν σχετικά καλό (3/6).

Οι Σέρβοι πήραν τα πάνω τους από το τρίτο οκτάλεπτο και με φόρα από την αρνητική αντίδραση της ελληνικής ομάδας σε αυτό το διάστημα έφτασαν τελικά στη νίκη με 10-6 και πήραν την 3η θέση στην ισοβαθμία με την Εθνική μας.

Οκτάλεπτα (με πρώτη τη Σερβία): 2-2, 1-2, 3-0, 4-2.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Βιτόροβιτς, Τανάσοβιτς 1, Ομπράνοβιτς, Βάσιτς 1, Μιλίτσεβιτς 1, Μαξίμοβιτς, Γκόγκοφ, Ράσοβιτς 1, Ρατζένοβιτς, Εσκερτ 2, Μάτκοβιτς, Στόισιτς, Στογιάνοβιτς 4.

ΕΛΛΑΔΑ (Περικλής Δαμάσκος): Παρασκευόπουλος, Καζάζης 1, Μαρινάγης, Παπαδόπουλος, Χρυσοσπάθης, Λουϊζίδης 1, Δερβίσης, Αλβέρτης, Χατζηγούλας 1, Ποταμιάνος, Τίγκας 1, Γαβαλάς Γ. 2, Ιωακείμ.

Διαιτητές: Ζέκελι (Ουγγαρία), Μπόρος (Αυστραλία).

Στο άλλο σημερινό παιχνίδι η Ιταλία νίκησε 11-5 την Αυστραλία.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

Η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας κατέκτησε την 1η θέση στο «Βικέλας Καπ». Η απονομή των χρυσών μεταλλίων στους παίκτες της έγινε στο ενδιάμεσο των δύο τελευταίων παιχνιδιών καθώς η αποστολή των Μαγυάρων αναχωρούσε νωρίς το μεσημέρι από τη Σύρο (και επειδή είχε εξασφαλίσει την πρωτιά από χθες το βράδυ). Δεύτερη ήταν η Ιταλία και τρίτη η Σερβία. Τις απονομές των μεταλλίων (ΦΩΤΟ 2) έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο Αντιδήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Δημήτρης Ρούσσος και ο ντελεγκέι των αγώνων Γάλλος Ζαν Κλοντ Ντεμέιν.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ουγγαρία 9, 2. Ιταλία 7, 3. Σερβία 4, 4. ΕΛΛΑΔΑ 4, 5. Αυστραλία 3.

MVP O ΟΥΓΓΡΟΣ ΤΣΑΠΟ, ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΔΕΡΒΙΣΗΣ

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά (MVP) αναδείχθηκε ο Ούγγρος Μίλος Τσάπο. Την απονομή έκανε ο Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης (ΦΩΤΟ 3). Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Αυστραλός Αντονι Χρύσανθος που έχει ελληνικές ρίζες και πρώτος σκόρερ ο Γιώργος Δερβίσης της Ελλάδας με 9 γκολ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ1 φάση από το σημερινό ματς της Εθνικής με τη Σερβία