ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ηττα από Σερβία 8-3 στο φινάλε του «Σαμαρτζίδης Καπ»

  11.01.2012 20:07       1426

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της στο διεθνές τουρνουά «Σαμαρτζίδης Καπ» στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου και ηττήθηκε με 8-3 παίρνοντας την 4η και τελευταία θέση στη βαθμολογία. Ηταν η τρίτη ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη συγκεκριμένη διοργάνωση που αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε πριν από το ευρωπαϊκό του Αϊντχόιφεν (16-29 Ιανουαρίου).

Αν εξαιρέσουμε, πάντως, τη μέτρια εμφάνιση στο σημερινό ματς με τους Σέρβους η Εθνική έδειξε καλή εικόνα (παρά τις ήττες) στα δυο πρώτα ματς του τουρνουά με τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις Μαυροβούνιο και Ισπανία, τις κοίταξε στα μάτια και φαίνεται πως μπορεί να πετύχει τους στόχους της στο ευρωπαϊκό.

Οι Ελληνες διεθνείς έδειξαν κουρασμένοι και νωθροί στο παιχνίδι με τη Σερβία και δύσκολα θα βρούμε θετικά στοιχεία από αυτή την αναμέτρηση, εκτός ίσως από κάποιες θετικές αντιδράσεις στην άμυνα στις πολλές επιθέσεις των Σέρβων. Η εθνική δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ούτε στον παίκτη παραπάνω, ούτε από την περιφέρεια, λόγω της σκληρής άμυνας των Σέρβων, ενώ έχασε και πέναλτι (ο Ντόσκας στην αρχή του γ’ οκτάλεπτου, απέκρουσε ο Σόρο). Οι αντίπαλοί μας, πετυχαίνοντας και κάποια εύκολα γκολ από μακριά, εκμεταλλευόμενοι κατά 50% τον παίκτη παραπάνω, έχοντας τους Νίκιτς και Φιλίπποβιτς σε μεγάλη μέρα και παρά την απουσία του Ουντόβισιτς (έμεινε εκτός 13άδας για να ξεκουραστεί) προηγήθηκαν 3-0, 5-1 και 6-2 (στο τέλος του γ’) και έφτασαν εύκολα στο τελικό 8-3.

Αυτή τη φορά στη 13άδα της Ελλάδας ήταν οι Γιώργος Αφρουδάκης και Γιώργος Ντόσκας, ενώ εκτός αυτής έμειναν οι Χρήστος Αφρουδάκης και Μάνθος Βουλγαράκης (έχουν κάποια επιπόλαια προβλήματα τραυματισμών στη μέση και τον αυχένα και δεν αγωνίστηκαν προληπτικά).

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-3, 1-2, 1-1, 1-2.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ: Α’ οκτάλεπτο: Γκότσιτς 0-1 περιφ. 3.57, Νίκιτς 0-2 φουντ. 3.16, Αλεκσιτς 0-3 π.π. 2.14. Β’ οκτάλεπτο: Δελακάς 1-3 π.π. 6.51, Φιλίπποβιτς 1-4 φουντ. 2.28, Μάντιτς 1-5 περιφ. 1.24. Γ’ οκτάλεπτο: Ντόσκας 2-5 κόντρα 1.00, Πγιέτλοβιτς 2-6 π.π. 0.15. Δ’ οκτάλεπτο: Φιλίπποβιτς 2-7 περιφ. 6.41, Τσουκ 2-8 π.π. 4.55, Μιράλης 3-8 πέναλτι 2.50.

ΕΛΛΑΔΑ (Ντ. Αντριτς): Καραμπέτσος, Μυλωνάκης, Μιράλης 1, Κοκκινάκης, Δελακάς 1, Θεοδωρόπουλος, Βλαχόπουλος, Ντόσκας 1, Αφρουδάκης Γ., Φουντούλης, Αληχανίδης, Κολόμβος, Γαλανίδης.

1/6 παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 1 κόντρα.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντ. Ουντόβισιτς): Σόρο, Σάπονιτς Αλ., Γκότσιτς 1, Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Πγιέτλοβιτς Ντ. 1, Νίκιτς 1, Αλεκσιτς 1, Σάπονιτς Λ., Φιλίπποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς, Μήτροβιτς, Πγιέτλοβιτς Γκ.

3/6 παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό, 3 περιφέρεια.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κουν (Ουγγαρία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΡΕΠΟ ΑΥΡΙΟ

Η Εθνική ομάδα θα επέστρεφε σήμερα στη βάση της στην Αθήνα, αμέσως μετά το ματς με τη Σερβία και για αύριο Πέμπτη ο Ντράγκαν Αντριτς έχει δώσει ρεπό στους διεθνείς. Η τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί  ελληνικού εδάφους πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν θα γίνει την Παρασκευή στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Η αναχώρηση για την ολλανδική πόλη είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 14/1, ενώ οι αγώνες της στο ευρωπαϊκό ξεκινούν τη Δευτέρα 16/1.  Η επιλογή και η ανακοίνωση  της τελικής 13άδας για το ευρωπαϊκό θα γίνει πιθανότατα αύριο Πέμπτη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΑΚΗΣ