ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΚΑΠ/ΡΙΕΚΑ

Ήττα απο την Ισπανία με 7-6 και διεκδίκηση της 3ης θέσης

  06.04.2018 23:44       1077

Την ήττα με 7-6 απο την Ισπανία γνώρισε την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωτοεμφανιζόμενου στην διεθνή σκηνή «Γιουρόπα Καπ» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες της τελικής φάσης γίνονται στην Ριέκα της Κροατίας. Στην πρεμιέρα των αγώνων το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε αναδειχθεί ισόπαλο με 9-9 απέναντι στην Ουγγαρία.

Η ήττα απο την Ισπανία σημαίνει ότι η Ελληνική ομάδα απώλεσε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο της διοργάνωσης. Η Εθνική θα μπορέσει να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο εάν καταφέρει το Σάββατο το μεσημέρι να κερδίσει την Ιταλία (17.00 ώρα Ελλάδας)  στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Ακόμη και με ισοπαλία η Ελλάδα θα μείνει εκτός μεταλλίων.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας των αγώνων ήταν:

Ουγγαρία - Ιταλία 5-10
Κροατία - Μαυροβούνιο 10-5
Σερβία - Γαλλία 13-2

Μετά τα αποτελέσματα η βαθμολογία των δυο ομίλων διαμορφώθηκε ως εξής:

Α’ Όμιλος:

Ισπανία 6, Ιταλία 4, Ελλάδα 1, Ουγγαρία 1.

Β’ Όμιλος: Κροατία 6, Σερβία 6, Μαυροβούνιο 0, Γαλλία 0.

Στον αγώνα με την Ισπανία η Ελλάδα έμεινε απο την αρχή της συνάντησης πίσω στο σκορ. Το ημίχρονο έληξε με 5-2 υπέρ των Ισπανών οι οποίοι στην πρεμιέρα των αγώνων είχαν συντρίψει την Ιταλία. Η Ελληνική ομάδα κατάφερε να μειώσει το σκορ στα τελευταία δυο λεπτά της συνάντησης όταν πέτυχε δυο τέρματα (το τελευταίο με τον Φουντούλη 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με πέναλτι) και μετέτρεψε το 7-4 σε 7-6.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα ήταν:
3-1,2-1,1-1,1-3.

Τα γκολ της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου πέτυχαν οι Γούνας 2, Φουντούλης 1, Δερβίσης 1, Βλαχόπουλος 1 και Μουρίκης 1.

Για την Ισπανία σκόραραν οι: Εγκάνια 2, Κόμπτε 2, Ορτέγκα 1, Μιράντα 1, Μάγιαρακ 1.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ : Ν.β.Χ.