ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Ήττα από την Κροατία (6-7) στην πρεμιέρα για την Εθνική μας

  30.08.2013 22:33       1021

ΦΩΤΟ: Οι διεθνείς μας δέχονται τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Περικλή Δαμάσκου

Την ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων απέναντι στην Κροατία με 6-7, στην πρεμιέρα του 10ου διεθνούς τουρνουά «Βικέλας Καπ», που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Σύρου.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν ισόπαλο 3-3, με τους διεθνείς μας να έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά το παιχνίδι, αλλά τους Κροάτες να ανεβάζουν απόδοση στη συνέχεια. Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο, με καμία από τις δύο ομάδες να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Ένα γκολ του Κροάτη φουνταριστού, Μπούριτς, στο τέλος έκρινε την αναμέτρηση, με τα πρώτα δείγματα γραφής της Εθνικής μας να είναι θετικά ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλτας.

Κορυφαίος από πλευράς Ελλάδας ήταν ο Μανώλης Τσαχιλίδης που πέτυχε 2 τέρματα, ενώ από τους Κροάτες ξεχώρισαν οι Σόριτς και Ντούτσεβιτς, οι οποίοι πέτυχαν αμφότεροι από 2 γκολ.

Αύριο (21.00) η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Ιταλία, για τη 2η αγωνιστική του «Βικέλας Καπ».

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 6-7

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 1-2, 2-2, 1-2

ΕΛΛΑΔΑ: Γρηγοριάδης, Καπετανάκης, Καλογεράκος, Καλαϊτζής, Μαυρωτάς, Τσαχιλίδης 2, Κοπελιάδης 1, Μασμανίδης 1, Αργυρόπουλος, Λιαπάκης 1, Πρέκας 1, Θεοδόσης, Φοροτζίδης

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σλάντε, Μπούριτς 1, Σόβιτς 2, Στέκοβιτς, Παβλίσεβιτς, Ράντετιτς, Ντούτσεβιτς 2, Ράκοβατς 1, Ντέλιτς 1, Πόποβιτς, Γιατσίνοβιτς, Φάτοβιτς, Ούμπρανιτς

Διαιτητές: Σβάρτς (Ισραήλ), Σμίτς (Ολλανδία)

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του «Βικέλας Καπ», η Ιταλία επικράτησε της Σερβίας με 6-5. Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή του στο τελευταίο οκτάλεπτο και με ένα σερί 3-0 κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και τους 3 πόντους.

ΙΤΑΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ 6-5

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1,  1-1, 0-1, 4-2

ΙΤΑΛΙΑ: Γιόλα, Καλουάνα, Αμπροζίνι, Μπερνάλντο, Καμποπιάνο 2, Μπορέλι, Ροτσίνι 1, Μάντσο, Ντι Σκούνα, Αλεσιάνι, Γκαντίνι 1, Ντι Ρόκο 2, Μισιρόλι

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς, Σινάν, Γιάνκοβιτς, Γκουτσιντάλοβιτς, Τόκλ, Μπάκιτς, Ντράγιοβιτς 1, Αντρέγιεβιτς 1, Γιάκσις, Μανόσλοβιτς 1, Στογιάνοβιτς, Γιοβάσοβιτς 2, Οσβάνοβιτς

Διαιτητές: Κολομίνας (Ισπανία), Σβάρτς (Ισραήλ)

Η Βαθμολογία:

  1. ΚΡΟΑΤΙΑ 3    7-6
  2. ΙΤΑΛΙΑ     3    6-5
  3. ΕΛΛΑΔΑ 0    6-7
  4. ΣΕΡΒΙΑ   0    5-6

Το αυριανό (31/8) πρόγραμμα: 19.30 Σερβία-Κροατία, 21.00 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία

Μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής μας, ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Περικλής Δαμάσκος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για την ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Κροατία:

«Ήταν το πρώτο δυνατό παιχνίδι προετοιμασίας για εμάς. Δυστυχώς ξεκινήσαμε με ήττα τις υποχρεώσεις μας στο τουρνουά αυτό, όμως δε σημαίνει κάτι αυτό το αποτέλεσμα.

Κοιτάμε αυτά τα παιχνίδια εδώ στη Σύρο, αποκλειστικά ως προετοιμασία ενόψει Μάλτας και θα κοιτάξουμε να είμαστε πανέτοιμοι στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα πρώτα δείγματα από την ομάδα ήταν θετικά και θα προσέξουμε, ώστε να βελτιώσουμε τα λάθη που κάναμε σήμερα.»

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αμυντικός της Εθνική μας ομάδας των Εφήβων, Παντελής Καλογεράκος, τονίζοντας:

«Είναι μία ήττα για εμάς που δε σημαίνει κάτι. Κοιτάμε σε αυτά τα τρία παιχνίδια του τουρνουά να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται ενόψει Μάλτας.

Δείξαμε κάποια θετικά στοιχεία, κάναμε και αρκετά λάθη, όμως μέσα από τις προπονήσεις και από τα υπόλοιπα παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε όσο πρέπει.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος