ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΠΡΑΓΑ

Ήττα από το Μαυροβούνιο (9-8) και δεύτερη θέση στον όμιλο

  31.08.2021 11:23       817

Την ήττα από το Μαυροβούνιο με 9-8, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών, στον τελευταίο αγώνα του Δ’ ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που διεξάγεται στην Πράγα της Τσεχίας.

Με την ήττα αυτή, η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη, έχασε μια σημαντική ευκαιρία για να προκριθεί απευθείας στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, αφού ακόμη και με ισοπαλία θα έπαιρνε την πρώτη θέση του ομίλου της και θα έβρισκε στον δρόμο προς τα μετάλλια, έναν πιο «προσιτό» αντίπαλο.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί την προσεχή Πέμπτη (2/9) στις 16.00 ώρα Ελλάδος με τον τρίτο του Ά ομίλου, ο οποίος ολοκληρώνεται την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, με μία εκ των Ρωσίας, Ιταλίας ή Κροατίας (πιθανότατα με την Ρωσία). Στην συνέχεια αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την Ουγγαρία, μία εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αναμέτρηση ήταν από την αρχή ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι- χέρι» στο σκορ (4-4 ημίχρονο). Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές κατάφερε να ισοφαρίσει σε 8-8, 4 λεπτά πριν το τέλος, όμως 57 δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο Μίρσιτς πέτυχε το γκολ της νίκης για τους Μαυροβούνιους, γράφοντας το τελικό 9-8.

Η βαθμολογία του Δ' ομίλου:

  1. Μαυροβούνιο   9
  2. Ελλάδα   6 
  3. Καζακστάν   0 (-1 αγ.)
  4. Νότια Αφρική   0 (-1 αγ.)

ΕΛΛΑΔΑ- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 2-2, 2-3.

Ελλάδα: Ανδρεάδης, Γωνιωτάκης 2, Πούρος, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Κεχαλάρης, Γκίλλας 3, Μόκκας, Μύριλος, Ηλιόπουλος 1, Σγουρίδης 1, Κουγιούνης, Κουτρουλάκης

Μαυροβούνιο: Ισλάμοβιτς, Ντράσκοβιτς 2, Βουτσούροβιτς, Κόρατς, Μίρσιτς 1, Ράντοβιτς Ντ. 3, Βούγιοβιτς 2, Ράντοβιτς Β., Πέρκοβιτς 1, Μίλιτς, Βουγιόσεβιτς, Στανόγιεβιτς, Μαρίνκοβιτς.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.