ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήττα- αποκλεισμός (12-9) από την τελική φάση για την Εθνική, από την Ισπανία στη Βαρκελώνη

  28.04.2015 22:48       674

H Εθνική μας ομάδα γυναικών υδατοσφαίρισης έχασε από την ομάδα της Ισπανίας με 12-9 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γουόρλντ Λιγκ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. H ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στον όμιλο της και παρά την υπερπροσπάθεια, δε θα βρεθεί στο Σούπερ Φάιναλ του Ιουνίου.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξή του. Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για τη νίκη, με την Ισπανία να παίζει μπροστά στο κοινό της, το οποίο ήταν ιδιαίτερα ένθερμο. Ισόπαλο ήταν το σκορ (6-6), μετά το τέλος του πρώτου μισού, με τις ελληνίδες διεθνείς να προσπαθούν να περιορίσουν τα ατού των Ισπανίδων, οι οποίες είχαν σε εξαιρετική μέρα τις Φόρθα και Λάουρα Λόπεζ, οι οποίες σημείωσαν από 4 γκολ.

Κενό διάστημα ήταν για την Εθνική μας το τρίτο οκτάλεπτο, στο οποίο δε κατάφερε να σημειώσει γκολ, ενώ στο τέλος, αν και οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση πάλεψαν, δε κατάφεραν να αποφύγουν μερικά καθοριστικά γκολ των Ισπανίδων και να αποχαιρετήσουν με 9 βαθμούς και ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

ΙΣΠΑΝΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 12-9

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-0, 4-3

ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Έστερ Κούβδου
Μπαχ Τσουκαλά
Έσπαρ Διαμαντοπούλου
Γκονζάλεζ Χυδηριώτη
Ορτίζ Μ. Πλευρίτου Μ. 1
Παρέχα 2 Αβραμίδου 3
Μιράντα Ασημάκη 3
Πένια Ρουμπέση 1
Φόρθα 4 Καλογεράκου
Ορτίζ Μπ. Μανωλιουδάκη
Γκαρσία 2 Πλευρίτου Ε. 1
Λόπεζ 4 Ξενάκη
Χερρέρα Διαμαντοπούλου Χ.
Προπονητής: Μίκι Όκα Προπονητής: Γιώργος Μορφέσης

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία,), Γκεζάρνιχ (Ρωσία)

Γιώργος Μορφέσης: «Χάσαμε στις λεπτομέρειες»

Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Γιώργος Μορφέσης σχολίασε: «Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες ήταν δίπλα-δίπλα στο σκορ. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Στο Γ' οκτάλεπτο εμφανίσαμε ένα κενό διάστημα, πάθαμε μια καθίζηση, κάτι το οποίο εκμεταλεύτηκαν οι Ισπανίδες. Αρκετές φορές όμως ήμασταν κοντά στο γκολ και υπήρχαν περιπτώσεις που σταθήκαμε άτυχοι. Δείξαμε σημάδια κούρασης, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, ειδικά για τις παίκτριες του Ολυμπιακού, οι οποίες ήταν κουρασμένες από την υπερπροσάθεια των προηγούμενων ημερών. Αποχαιρετούμε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, δοκιμάσαμε πράγματα και από εδώ και πέρα ξεκινά η προετοιμασία ενόψει του βασικού μας στόχου, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ