ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 12ο PYTHIA CUP

Ήττα για την Εθνική από την Ιταλία με 11-4

  31.08.2012 23:13       842

Η Εθνική ομάδα Νέων Γυναικών δεν κατάφερε να ζευγαρώσει τις νίκες της στο Pythia Cup, που διεξάγεται στην Ιτέα, αφού γνώρισε την ήττα από την Ιταλία, με το βαρύ 11-4. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση αν και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, από το ημίχρονο και μετά δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τις πολύ δυνατές Ιταλίδες, οι οποίες βρήκαν λύσεις από την θέση του φουνταριστού.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η αδυναμία της ομάδας μας να πετύχει γκολ μετά το 2ο οκτάλεπτο, καθώς και ο σοβαρός τραυματισμός της Μαρτίνα Βερντούτσι η οποία έσπασε την μύτη της και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Το χτύπημα έγινε από την Ελευθερία Πλευρίτου, φυσικά όχι εσκεμμένα. Η Ελληνίδα παίκτρια στεναχωρημένη, έκλαιγε μετά το τέλος του αγώνα.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πηγαίνει στο αυριανό παιχνίδι με την Αυστραλία (21:00) με τρεις βαθμούς σε δύο παιχνίδια.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 0-2, 0-3

Τα γκολ των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Βασ. Διαμαντοπούλου 1, Ζάντου 1, Πλευρίτου Ελ. 2

Ιταλία: Γκαλάρντι 2, Ταμπάνι 2, Μαριέτα 1, Βιακάβα 1, Πόμερι 1, Παλμιέρι 4

 Παίκτης παραπάνω: ΕΛΛΑΔΑ 0/4, Ιταλία 2/6

Σημεία που επετεύχθησαν τα γκολ: ΕΛΛΑΔΑ: Από την περιφέρεια: 4

Ιταλία: Από την περιφέρεια: 4, Από τον φουνταριστό: 3, Στην κόντρα 1, Πέναλτυ 1

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κύριος Γιώργος Κατσαρός τόνισε: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι για την ομάδα μας. Πρόκειται για μια νέα ομάδα, καθώς λείπουν σημαντικές μονάδες της. Σε αυτό, μεγάλη ευθύνη έχει η Πολιτεία, η οποία δεν δίνει κίνητρα και έτσι τα κορίτσια αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να μπορούν να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής»

Στο άλλο παιχνίδι η Αυστραλία επικράτησε της Γαλλίας με 8-7.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Ιταλία 3, ΕΛΛΑΔΑ 3, Ολλανδία 3, Αυστραλία 3, Γαλλία 0

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ