ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Ήττα για τις Γυναίκες με 11-7 από τις ΗΠΑ και τρίτη θέση

  14.07.2013 15:51       904

ΦΩΤΟ Αρχείου: Η Χριστίνα Τσουκαλά πέτυχε τα 5 από τα 7 τέρματα της Εθνικής μας απέναντι στις ΗΠΑ


Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά προετοιμασίας της Ολλανδίας η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών, καθώς έχασε με 11-7 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Οι Αμερικανίδες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο τέλος του ημιχρόνου πήρε διαφορά 6 τερμάτων, με το σκορ να είναι στο 8-2. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, ενώ στην τελευταία περίοδο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν τη διαφορά στα δύο τέρματα.

Κορυφαία παίκτρια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν η Τσουκαλά, η οποία πέτυχε τα 5 από τα 7 τέρματα της Εθνικής μας.

Η.Π.Α. - ΕΛΛΑΔΑ 11-7

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-0, 5-2, 3-3, 0-2

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Τσουκαλά 5, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1

«Γιώργος Μορφέσης: Βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα»

Έπειτα από τη λήξη του αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, έκανε τον απολογισμό της Εθνικής μας στο τουρνουά προετοιμασίας. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στο σημερινό παιχνίδι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη χρυσή Ολυμπιονίκη κι ένα απ’ τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Το ξεκίνημά μας ήταν πολύ κακό, είχαμε κάκιστη μέρα στον παίκτη παραπάνω και γενικότερα στην επίθεση. Ενώ η ομάδα λειτούργησε και κέρδισε αρκετές ποινές, είχαμε κακές επιλογές, ενδεχομένως και λόγω κούρασης.

Βγάλαμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την τακτική που μπορούμε να ακολουθήσουμε στην άμυνα, τα οποία φιλοδοξούμε ότι μπορούν να κάνουν το παιχνίδι της πρεμιέρας διαφορετικό.

Γενικά ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά, με ομάδες που μπορεί να είναι στα μετάλλια, από το οποίο συλλέξαμε στοιχεία όσον αφορά τις αδυναμίες μας, τα οποία θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε στις λίγες μέρες που μας απομένουν μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος