ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ήττα στο γκολ (6-7) από τις ΗΠΑ, για το χάλκινο με Κίνα

  02.06.2012 16:46       1030

Το χάλκινο μετάλλιο, απέναντι στην οικοδέσποινα Κίνα, διεκδικεί αύριο (17.40 τοπική) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, μετά την ήττα (6-7) από τις ΗΠΑ στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της τελικής φάσης του Γουόρλντ Λιγκ που διεξάγεται στο Τσανγκτσού.

Η νέα μας Εθνική ομάδα, σε ένα ακόμη παιχνίδι υψηλής διαβάθμισης με αντίπαλο που αφενός κυριαρχεί στις διοργανώσεις του Γουόρλντ Λιγκ, συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει.

Αν μάλιστα δεν υπήρχε το καταστροφικό (0-3) τρίτο 8λεπτο, με τις Αμερικανίδες, ίσως αύριο να ήταν εκείνη που θα ετίθετο αντιμέτωπη στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Αυστραλία.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά σήμερα. Προηγηθήκαμε 3-2 και 5-2 στην δεύτερη περίοδο, αλλά κάπου εκεί ήλθε το επιθετικό μπλακ άουτ.

Η ομάδα του Άνταμ Κρικόριαν όχι μόνον έφερε το παιχνίδι στα ίσα αλλά στο τέλος του τρίτου 8λέπτου βρέθηκε προηγούμενη και με 2 γκολ διαφορά (5-7), με σερί 5-0 υπέρ της.

Το γκολ της Ηλέκτρας Ψούνη, 2’ πριν τη λήξη του παιχνιδιού, δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και έτσι η Εθνική μας θα παίξει αύριο στον μικρό τελικό τις διοργάνωσης και οι ΗΠΑ στον μεγάλο.

Τα 8λεπτα του αγώνα: 3-2, 2-2, 0-3, 1-0

Στον άλλο ημιτελικό Αυστραλία – Κίνα 8-7 και για τις θέσεις 5-8: Γερμανία – Καναδάς 15-13 στα πέναλτι, Ρωσία – Ιταλία 17-4.

Το αυριανό πρόγραμμα: Καναδάς – Ιταλία (7η – 8η), Γερμανία – Ρωσία (5η – 6η), Κίνα – ΕΛΛΑΔΑ (3η – 4η), Αυστραλία – ΗΠΑ (1η – 2η).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ