ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ

Ήττα της Εθνικής 8-5 από Ουγγαρία

  12.11.2013 20:16       870

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών ηττήθηκε στο Μίσκολτς από την πρωταθλήτρια κόσμου Ουγγαρία με 8-5 στο αποψινό πρώτο της παιχνίδι στον Β' προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης του Γουόρλντ Λιγκ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά επιθετικά δεν βρήκε τις λύσεις (και στον παραπάνω) απέναντι στην άμυνα των Μαγυάρων και τον τερματοφύλακα Βίκτορ Νάγκι, που θύμισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όταν κι αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

Η εθνική ομάδα προηγήθηκε 2-1 με γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στην αρχή της β' περιόδου, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Ουγγαρία είχε δημιουργήσει διαφορά τριών γκολ, με τον Ντένες Βάργκα να κάνει το 5-2 στον παίκτη παραπάνω, 5 δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωσή του. Στη συνέχεια προηγήθηκε με 7-3 και 8-4.

Η εθνική μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μειώσει περισσότερο, αλλά έχασε και πέναλτι με τον Μυλωνάκη (τόπιασε ο Νάγκι) ο οποίος μείωσε σε επόμενη φάση με διαγώνιο σουτ στο τελικό 8-5. Καλή εμφάνιση από τους Χρ. Αφρουδάκη και Μυλωνάκη και από τους Γούνα, Δελακά που έπαιξαν καλά στην άμυνα και κέρδισαν αποβολές.

Στο ματς δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Αμέσως μετά το γκολ του Μπέτο για το 6-3, στο 5.40 πριν από το τέλος της γ' περιόδου, ήχησε ο συναγερμός πυρασφάλειας του κολυμβητηρίου. Σύμφωνα με τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα από την ουγγρική ομοσπονδία, μια γυναίκα φώναξε ο κόσμος να φύγει από την κερκίδα. Ο αγώνες διεκόπη για λίγα λεπτά, αλλά τελικά δεν υπήρξε πρόβλημα, και ολοκληρώθηκε κανονικά.

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 4-1, 2-1, 1-2.

OΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένετεκ): Νάγκι, Σίβος 1, Τοτ, Χοζνιάνσκι 1, Γιάνσικ, Βάμος 1, Ντένες Βάργκα 2, Ντάνιελ Βάργκα 1, Χαράι, Μπέντο 2, Γκορ-Νάγκι, Σάλαμον, Ντέκερ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Τσαλκάνης , Χρ. Αφρουδάκης 2, Γούνας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Βλαχόπουλος, Ποντικέας, Δελακάς 1, Μυλωνάκης 1, Πρέκας, Γούβης, Δερβίσης, Γαλανίδης.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας στο Γουόρλντ Λιγκ είναι η Κροατία στις 10 Δεκεμβρίου στο Ζάγκρεμπ.

ΚΕΧΑΓΙΑΣ: ΧΑΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάκης Κεχαγιάς μας δήλωσε μετά το παιχνίδι: "Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε την Ουγγαρία, το ματς είναι πολύ σημαντικό και έχουμε ένα παραπάνω κίνητρο. Παίξαμε με μια ισοροπημένη ομάδα με σπουδαίο ρόστερ. Σε πολλά σημεία σταθήκαμε καλά, κυρίως αμυντικά. Κάποιες στιγμές χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας στην επίθεση και μας έφυγαν στο σκορ. Είχαμε την ευκαιρία να ξαναμπούμε παιχνίδι. Από τη γενική εικόνα είμαι ευχαριστημένος. Αν δουλέψουμε σκληρά, παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο. Σημαντικό είναι ότι στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκε ακόμα και ο νεαρός Πρέκας (γεννηθείς το '96)".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής